iPhone 16 Pro’nun yeni kamera özelliği, can sıkan sorunu ortadan kaldıracak

0
206 Okunma

Apple, pazartesi akşamı GlowTime etkinliği düzenleyecek. Etkinlikte iPhone 16 serisi, Apple Watch X ve yeni AirPods modelleri yer alacak. Etkinlik tarihi yaklaşırken tanıtılacak ürünlerle ilgili detaylar belli olmaya başladı. Bugün ortaya çıkan habere göre iPhone 16 Pro, yeni özelliği ile selef modellerde can sıkan bir kamera sorununu ortadan kaldıracak. Peki, söz konusu yenilik nedir? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 Pro’nun Makro Çekim Modu yükseltme alacak

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre iPhone 16 Pro modelinin Makro Çekim Modu yükseltme alacak. iPhone 16 Pro, yükseltme sayesinde daha kaliteli makro fotoğraflar çekebilecek. Hatta Makro Çekim Modu’nun yeni yükseltmeyle birlikte ana kameranın çekim kalitesine yükselmesi bekleniyor.

Makro Çekim Modu, mevut modellerde ana kameradan oldukça düşük kalitede çekim yapıyor. Bu da hem kamera sensörleri arası geçişte hem de normal çekim yaparken istenilen verimin alınmamasına neden oluyor. Fakat yeni çıkacak modeldeki iyileştirmelerle söz konusu sorunun ortadan kalkması bekleniyor.

Öte yandan yeni modellerde “Yakalam Tuşu” adı verilen yeni bir özellik de yer alacak. Yakalama Tuşu, cihazın sağ alt köşesinde yer alacak. Tuş, konumu sayesinde cihazın yatay konumda tutulmasıyla üste geçecek ve fotoğraf çekimini kolaylaştıracak. Yakalama Tuşu, telefon yatay şekilde tutulduğunda işaret parmağı direkt olarak tuşun üzerinde kalacak.

Tüm bunlar dışında iPhone 16 serisinin kamera özelliklerinde önemli yükseltmeler olması bekleniyor. Yapay zekanın iPhone kameraları üzerindeki etkisi de merakla bekleniyor.

iPhone 16 ile ilgili bilmeniz gereken her şey!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz