OpenAI kaynaklı ChatGPT ile popüler hale gelen yapay zeka kullanımı, her geçen gün artmaya devam ediyor. Yapay zeka araçları aynı şekilde gelişerek gerçeğe en yakın görüntü ve sesler oluşturuyor. Fakat bu durum, insanlar tarafından üretilen içeriklerin kopyalanmasına neden oluyor. Yapay zeka, içerik oluştururken gerçek insanların görüntü ve seslerini kullanıyor. İçerik üreticileri ise bu durumdan oldukça rahatsız. YouTube ise içerik üreticilerin haklarını korumak ve söz konusu sorunu engellemek için bir araç geliştireceğini açıkladı. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
YouTube, geliştirdiği araç ile deepfake içeriklerin önüne geçecek
Yapay zeka, içerik oluştururken gerçek insanların yüzlerini ve seslerini kullanıyor. Hatta bazı yapay zeka kullanıcıları, direk olarak insanların görüntü ve seslerini kullanarak gerçek olmayan görüntüler paylaşıyor. Bu durum ise güvenlik ihlallerine yol açıyor. İçerik üreticileri, bu durumun getirdiği sorunlarla uğraşıyor.
YouTube ise kendi platformunda söz konusu sorunu ele almak için harekete geçti. Firma, kendi bünyesinde yer alan yapay zeka videolarını tespit eden bir araç geliştiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan YouTube şu sözleri dile getirdi:
“Yeni özellik, hak sorunlarını büyük ölçekte ele almak için teknoloji odaklı yaklaşımlar geliştirme konusundaki geçmiş performansımıza dayanıyor. 2007’den beri Content ID, hak sahiplerine YouTube’daki tüm kataloglarında ayrıntılı kontrol sağladı ve her yıl milyarlarca hak talebi işlendi ve aynı anda sanatçıların ve yaratıcıların çalışmalarının yeniden kullanımıyla milyarlarca yeni gelir elde etti. Bu aynı koruma ve güçlendirme seviyesini yapay zeka çağına getirmeye kararlıyız.”
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.