Tutuklanma sonrası ilk yenilik: Telegram kullanıcıları, içerikleri bildirecek

0
113 Okunma

Telegram CEO’su Pavel Durov, geçtiğimiz haftalarda mesajlaşma uygulamasında uygunsuz içeriklere izin verdiği nedeniyle tutuklandı. Gözaltı süresi dolan Durov, kefalet ödeme ve ülkeden ayrılmama şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklandığı konuyla ilgili açıklamalar yapan CEO, insanların temel haklarını savunduğunu ve her gün milyonlarca kararlı içerik ve kanalı kapattığını belirtti. Durov, uygulamanın kötüye kullanımını engellemek için önlemler alacağını dile getirmişti. Bugün Telegram’ın içeriklerini iyileştirmek için yapılan ilk yenilik geldi.

Telegram kullanıcıları, özel sohbetlerindeki içerikleri bildirebilecek

Pavel Durov, tutuklanmasının ardından uygulamayla ilgili değişiklikler yapacağını açıklamıştı. Bugün Phone Arena tarafından yayınlanan habere göre kullanıcılar artık özel sohbetlerinde bile olsa uygunsuz gördüğü içerikleri bildirebilecek.

Telegram’ın her bölümünde “Raporla” seç eneği olacak. Raporlanan içerikler, moderatörlere işaretleme yoluyla bildirilecek. Android telefonlarda Rapor özelliğini kullanmak için mesaja dokunmak, iOS telefonlarda ise mesaja basılı tutmak yeterli olacak.

Kullanıcılar, bunun dışında raporlamak istedikleri içerikleri uygulamanın kötüye kullanım adresine ([email protected].) bir e-posta göndererek de bildirebilecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Telegram, Avrupa Birliği’nin Dijital Hizmetler Yasası kapsamında kısıtlanmamak için kullanıcı sayısını yanlış beyan ettiği için inceleme altında. Yetkililer, uygulamayı araştırıyor ve kullanıcı sayısını gerçekten yanlış bildirmişse para cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Telegram CEO’su tutuklanma sonrası ilk kez açıklama yaptı: Yanlış yönlendirme var

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz