Fiyat artışı yok: iPhone 16 Pro için başlangıç fiyatı belli oldu

0
167 Okunma

Apple, bu akşam gerçekleşecek “GlowTime” etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıtacak. Yeni seride iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer alacak. Cihazlar, yeni özellikler ve önemli yükseltmelerle gelecek. Bu nedenle de iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin fiyat etiketleri merakla bekleniyor. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 Pro için başlangıç fiyatı, “999 dolar” olacak

Apple’ın iPhone 16 serisini ve diğer ürünlerini tanıtacağı GlowTime etkinliği bu akşam gerçekleşecek. Etkinliğe saatler kala yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bugün ünlü Apple analisti Mark Gurman tarafından açıklanana göre iPhone 16 Pro modeli, “999 dolar” olan etiket fiyatını koruyacak.

Firma, 2017 yılında iPhone X modelini de 999 dolar fiyat etiketiyle tanıtmıştı. Apple, iPhone serilerinin Pro modellerinin başlangıç fiyatını 2017 yılından beri 999 dolar olarak tutuyor. Teknoloji devinin iPhone 16 serisinde de aynı şekilde fiyat artışı yapmayacağı öngörülüyor.

Apple, iPhone 16 serisinde birçok yeni özelliği de ilk kez sunacak. iPhone 16 serisi, “4K/120 FPS” video çekim özelliğine sahip olacak. Android amiral gemisi telefonlarda olan özellik, videoların ağır çekimde olmasını ve net çıkmasını sağlayacak.

Öte yandan yeni modellerde “Yakalama Tuşu” adı verilen yeni bir özellik de yer alacak. Yakalama Tuşu, cihazın sağ alt köşesinde yer alacak. Tuş, konumu sayesinde cihazın yatay konumda tutulmasıyla üste geçecek ve fotoğraf çekimini kolaylaştıracak. Yakalama Tuşu, telefon yatay şekilde tutulduğunda işaret parmağı direkt olarak tuşun üzerinde kalacak. Tuş, serideki tüm modellerde olacak.

Yeni seri, Apple Intelligence destekli yapay zeka özelliklerine sahip olacak. Ayrıca pil konusunda da önemli iyileştirmeler yapılması bekleniyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz