Tanıtıma saatler kala: iPhone 16 serisinin satış hedefi düştü!

0
150 Okunma

Apple bu akşam gerçekleştireceği GlowTime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıtacak. Tanıtımdan günler önce yapılan açıklamalarda Apple’ın iPhone 16 serisinden toplamda 90 milyon adet üretileceği açıklanmıştı. Fakat bugün tanıtıma saatler kala yapılan yeni açıklamada Apple’ın üretim hedefinin düştüğü belirtildi. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, iPhone 16 serisinden 89 milyon adet üretim yapacak

Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo daha önce yaptığı açıklamalarda Apple’ın iPhone 16 serisinden 91 milyon adet üretim yapacağı söylemişti. Fakat ünlü analist tanıtım gününde bu açıklamasını değiştirerek son görüşlerini paylaştı.

Ünlü analist Kuo, tanıtıma saatler kala iPhone 16 serisinin 89 milyon adet üretim yapacağı açıkladı. Firma, iPhone 15 serisinden de 91 milyon adet üretme kararı almıştı.

Kuo, Apple’ın ön sipariş dönemi için de 15 ila 17 milyon arasında telefon hazırlayacağını belirtiyor. Öte yandan yeni çıkacak serinin Apple Intelligence destekli yapay zeka özelliklerine sahip olacağından oldukça ilgi görmesi bekleniyor.

Serideki modeller ayrıldığında ise iPhone 16 Pro Max %38’lik sevkiyat payıyla en popüler model olacak. İkinci sırada ise %30’luk payla iPhone 16 Pro yer alacak. Temel mode l iPhone 16, %26 ile üçüncü sırada yer alırken iPhone 16 Plus ise sadece %6’lık paya sahip olacak.

Fiyat artışı yok: iPhone 16 Pro için başlangıç fiyatı belli oldu

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz