Instagram kullanıcıları dikkat: Meta, yapay zeka eğitimi için veri topladığını itiraf etti!

0
151 Okunma

Yapay zeka araçları, bilgileri bünyesinde toplayarak gelişiyor. Firmalar da yapay zeka araçlarını eğitmek için genellikle dijital ortamda yer alan açık kaynakları kullanıyor. Fakat Avusturalya’da yapılan bir sorguda Meta’nın yapay zeka modelini eğitmek için 2007 yılından beri Facebook ve Instagram verilerini topladığı ortaya çıktı. İtiraflar, sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Meta, yapay zeka aracını eğitmek için Facebook ve Instagram gönderilerini kullanıyor

Yapay zeka araçlarını eğitmek için dijital medyada yer alan açık kaynaklara başvuruluyor. Fakat Avusturalya’da yapılan bir sorguda Meta’nın yapay zeka aracını eğitmek için Facebook ve Instagram’da yer alan herkese açık gönderileri kullandığı ortaya çıktı. Yapılan itirafta Meta’nın bunu 2007 yılından beri gerçekleştirdiği açıklandı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, kısa süre önce yaptığı açıklamada geliştirdiği yapay zeka sistemlerini eğitmek için kendi çatısı altındaki platformların gönderilerini kullanmayı planladığını açıklamıştı. Zuckerberg, bunu ilk kez yapacaklarını planladıklarını belirtip uzun yıllardır yaptıklarını açıklamamıştı. Fakat Meta CEO’sunun yaptığı bu açıklama bile gizlilik ve güvenlik konusunda tepkilere neden oldu.

Meta’nın Küresel Gizlilik Direktörü Melinda Claybaugh tarafından yapılan itiraflarda 18 yaşından küçük çocukların hesaplarından verileri toplamadığını fakat ebeveynlerinin yaptıkları paylaşımlarda çocuklarla ilgili yapılan paylaşımların verilerinin toplandığı da açıklandı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından konuyla ilgil açıklama gelmedi. Fakat yapılan açıklama, sosyal medya platformlarında tepkiye neden oldu.

Instagram’ın sevilen özelliği, Hikayeler için genişliyor

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz