iOS 18.2 Aralık’ta Geliyor: Beklenen Yeni Özellikler

0
189 Okunma

Apple, iOS 18 ve iOS 18.1 üzerine odaklanmış olsa da, iOS 18.2 üzerinde de çalışmalar sürüyor. Bu yeni güncellemenin Aralık ayında çıkması bekleniyor ve birkaç yeni özellikle birlikte gelecek. İşte iOS 18.2’de beklenen yenilikler.

iOS 18 ve yeni özellikler

iOS 18.2 ile Apple Intelligence’ın Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve Birleşik Krallık’a genişlemesi planlanıyor. Bu yeni özellik, iOS 18.1 ile Amerika’da kullanıma sunulacak, ancak diğer ülkelerdeki kullanıcılar bu yenilikleri iOS 18.2 ile deneyimleyebilecek. Apple Intelligence; yazı düzenleme araçları, mesaj uygulamasında önerilen yanıtlar ve fotoğraflardaki nesneleri hızla silen “Temizleme” aracı gibi birçok yeniliği beraberinde getiriyor.

iOS 18.2 ile birlikte kullanıma sunulması beklenen iki büyük Apple Intelligence özelliği de Image Playground ve Genmoji olacak. Image Playground, kullanıcıların birkaç saniye içinde tanımlara dayalı olarak eğlenceli ve özgün görüntüler oluşturmasını sağlarken, Genmoji ise klavyeden yeni bir emoji yaratmayı mümkün kılıyor. Kullanıcılar, açıklamalarını düzenleyerek mükemmel Genmoji’yi oluşturabilecekler.

Apple’ın yıl sonuna kadar Siri’ye ChatGPT’yi entegre etme planı var. iOS 18.2 ile bu entegrasyonun tamamlanması bekleniyor. Kullanıcılar, Siri üzerinden ChatGPT cevaplarına ulaşabilecek ve sistem genelinde yazı araçları ile ChatGPT’den yararlanabilecekler. Ayrıca, ChatGPT Plus aboneleri hesaplarını Apple cihazlarına bağlayarak ek özelliklere erişebilecekler.

iOS 18.2, AirPods Pro 2 için yeni işitme koruma, işitme testi ve işitme cihazı özelliklerini de getiriyor. Bu özellikler, 100’den fazla ülke ve bölgede kullanıma sunulacak. İşitme sağlığına odaklanan bu yenilikler, AirPods kullanıcıları için önemli bir adım olacak.

iOS 18.2 ile gelmesi beklenen diğer yeni özellikler arasında Mail uygulamasında yeni işlem, güncelleme ve promosyon kategorileri ile Home uygulamasında robot süpürge desteği de yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz