Apple müşterileri mutlu: iPhone 16 serisi, hızlı şarjı destekleyecek!

0
150 Okunma

Apple, hafta başında gerçekleştirdiği Its Glowtime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıttı. Yeni seride iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer alıyor. Firma, yeni modellerde birçok yükseltme ve iyileştirme yaptı. Bu iyileştirmeler arasında batarya ve şarj özellikleri de yer alıyor. Bugün ortaya çıkan habere göre iPhone 16 serisi, 45W kadar USB-C hızlı şarjı destekliyor.

Apple, iPhone 16 serisinin batarya ve şarj özelliklerinde yükseltme yaptı

Apple, yeni tanıttığı iPhone 16 serisinde birçok yükseltme yaptı. Bu yükseltmeler arasında iPhone kullanıcılarının en çok şikayet ettiği şarj ve batarya konusu da yer alıyor. Firma, iPhone 16 serisinin batarya kapasitesini büyütürken şarj hızını da yükseltti.

Serinin tanıtılmasından sonra yapılan testlere göre tüm iPhone 16 modelleri USB-C portu aracılığıyla 45 W’a kadar kablolu hızlı şarjı destekliyor. Bu veri, en fazla 27-29W’a ulaşabilen fakat asla 30W’a ulaşmayan iPhone 15 serisinden %50’den fazla daha hızlı olduğunu ortaya koyuyor.

Konuyla ilgili Apple tarafından açıklama gelmese de önceki söylentiler, iPhone 16 serisinin daha hızlı şarjı destekleyeceğini açıklamıştı. Fakat belirtmek gerekiyor ki Apple, iPhone’un 20W USB-C portuyla hızlı şarj edilebileceğini belirtse de son yıllarda tanıtılan iPhone modelleri, 25W’ın üzerinde şarj edilerek 30W’a kadar yaklaşıyor. Fakat Apple bundan bahsetmiyor.

iOS 18 ile Mesajlar’a gelen yenilikler!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz