FDA onayladı: AirPods Pro 2 işitme cihazı olarak kullanılabilecek

0
252 Okunma

Apple, geçtiğimiz günlerde merakla beklenen “Its Glowtime” etkinliğini gerçekleştirdi. Teknoloji devi, etkinlikte yeni ürünlerini tanıtırken aynı zamanda mevcut ürünlerine de yeni özellikler ekledi. Söz konusu ürünler arasında 2022 yılında tanıtılan AirPods Pro 2 de yer alıyor. Teknoloji devi, AirPods Pro 2’ye işitme ile ilgili yeni özellikleri ekledi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) güncellenen AirPods Pro 2 ‘nin İşitme Cihazı yazılımına onay verdi. Bu sayede kulaklık, işitme cihazı olarak kullanılabilecek.

AirPods Pro, resmi olarak “işitme cihazı” olarak kullanılabilecek

Apple, AirPods Pro’yu güncelleyerek “İşitme Cihazı Özelliği” yazılımını cihaza ekleyeceğini duyurdu. Bu yazılım, adından da belli olduğu gibi işitme güçlüğü çeken kişilerin sesleri duymasını ve anlamasını daha kolay hale getiriyor.

Kablosuz kulaklık, sesleri yükseltmeye ve arka plan gürültüsünü azaltmaya yardımcı oluyor. Kullanıcılar bu sayede bulunduğu ortamda daha kolay duyuyor ve konuşmaları anlıyor.

AirPods Pro 2’nin İşitme Cihazı Özelliği yazılımı şimdi FDA tarafından onaylandı. FDA onayı ile birlikte işitme güçlüğü çeken kişiler, bir işitme cihazı satın almak yerine AirPods Pro 2 kullanabilecek. Yazılım, profesyonel işitme cihazlarına benzer faydalar sunarken AirPods Pro’nun işitme güçlüğü çeken kişiler için daha uygun fiyatlı bir alternatif olmasını sağlıyor.

AirPods Pro 2 bir de “İşitme Testi” özelliğine de sahip oldu. Cihaz, kullanıcılarının duyma yetisini ölçerek sonuçlarını Sağlık uygulaması üzerinden gösterecek. Duyma konusunda sorun yaşayan kullanıcılar, ön test yaparak duruma göre doktora başvuracak ve duyma sorunu yaşayıp yaşamadığını öğrenecek.

Apple, yeni ürünlerinin ön siparişlerini açtı! iPhone 16 ve AirPods 4 Türkiye fiyatları

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz