X (eski adıyla Twitter) yeni özelliğini devreye soktu!

0
126 Okunma
X (Twitter) DM Engeli

İnternette gezinirken rahatsız edici mesajlarla mı karşılaşıyorsunuz? Artık çözüm çok daha kolay! X (eski adıyla Twitter), kullanıcıların gizliliğini korumak amacıyla yeni özelliğini duyurdu. Bu özellik, sosyal medyada yaşanan olumsuz deneyimlerin önüne geçmeyi hedefliyor. Peki, X (Twitter) DM engeli özelliği nedir? İşte sizler için derlediğimiz haberin detayları…

X (Twitter) DM engeli nedir ve nasıl kullanılır?

Elon Musk’ın satın almasından sonra X olarak yeniden markalanan Twitter, platformda daha güvenli ve keyifli bir deneyim sunmak için kullanıcıların gizlilik ayarlarını güçlendirmeye devam ediyor. Bu özellik, yalnızca DM’leri engellemeye olanak tanıyor. Böylece rahatsız eden kullanıcılarla etkileşim tamamen ortadan kaldırabilecek. En güzel yanı ise, profilinizin diğer alanlarındaki etkileşimlerin bu engellemeyle etkilenmemesi. Kişiler, gönderilerinizi beğenmeye veya cevaplamaya devam edebilir. Ancak doğrudan sizinle iletişim kuramazlar.

 

X (Twitter) DM Engeli

X (Twitter) DM engeli nasıl kullanılır?

Bu özelliği kullanmak oldukça basit. Adımlar ise şu şekilde:

  1. DM kutunuza gidin ve engellemek istediğiniz kişiyle olan mesajlaşmayı açın.
  2. Kişinin profil bilgilerine ulaşmak için avatarına tıklayın.
  3. “DM engelle” seçeneğini seçin ve o kişiyle olan mesaj iletişimini sonlandırın.

Meta, Facebook için yapay zeka etiketlerini kaldırıyor! Görseller nasıl anlaşılacak?

DM’leri engellediğinizde o kullanıcıyla olan iletişim artık son bulacak. Ancak grup sohbetlerinde bu engel geçerli olmayacak. Ayrıca, engellemeyi istediğiniz zaman geri almak için profil ekranına dönüp engeli kaldırabilirsiniz.

X’in (eski adıyla Twitter) yeni DM engeli özelliği, sosyal medya deneyiminizi daha keyifli hâle getirirken, gizliliğinizi korumanıza yardımcı oluyor. Platformda rahatsız edici mesajlar almak istemeyen kullanıcılar için büyük bir rahatlık sunan bu özellik, hem kişisel hem de profesyonel kullanıcılar için oldukça faydalı. DM engelini nasıl etkinleştireceğinizi de yazımızda öğrendiğinize göre, sosyal medyada kontrolü tamamen ele alabilirsiniz!

X (Twitter) DM Engeli

Peki kullanıcısı olduğunuz bu platforma gelen yeni özellik hakkında neler düşünüyorsunuz? Güvenlik açısından yapıcı buldunuz mu? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumalar kısmında bizlerle ve okurlarla paylaşabilirsiniz. Yorumlarda buluşalım…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz