Flappy Bird yapımcısından olumsuz açıklama! Oyun satılmadı

0
88 Okunma

Flappy Bird, 2013 yılında Dong Nguyen tarafından yaratıldı. Oyun, YouTuber PewDiePie’in incelenmesinin ardından kısa süre içinde popüler oldu. Fakat kısa süre içinde yaratıcısı tarafından kaldırıldı. Son günlerde ise oyunun yeni versiyonuyla tekrar döneceği konuşuluyor. İddialar üzerine oyunun yapımıcısı konuyla ilgili olumsuz bir açıklama yaptı. Peki, Flappy Bird neden kaldırıldı ve oyunun yaratıcısı döneceği iddialarına karşı neden olumsuz bir karşılık verdi? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Flappy Bird’ün orijinal yapımcısı, yeni versiyonla ilgisinin olmadığını açıkladı

Flappy Bird, 2013 yılında Dong Nguyen tarafından yaratıldı. Oyun ilk çıktığı anda dikkat çekmese de YouTuber PewDiePie’in incelenmesinin ardından kısa süre içinde popüler hale geldi. Çünkü oyun, oynayan kişilerin beyinlerinde sorun çözme mekanizmasını tetikleyerek bağımlılığa neden oluyor. Buna karşın diğer hiçbir yapımda olmayan bir dokunma hassasiyetine ihtiyaç duyuyordu.

Yapımcı Nguyen ise bu sorunun insanların hayatını ciddi anlamda olumsuz etkilediğini düşündüğü için oyunu kaldırdı. Bir kuşun yeşil sütunlara çarpmadan ilerlemesi için çaba gösterilen oyun, kısa süre içinde birçok kişi tarafından indirilerek oynandı. Yapımcı Dong Nguyen, oyun sayesinde kısa süre içinde ciddi bir kazanç elde etti ve unutulmaya yüz tuttu.

Ancak yıllar sonra oyunun yeni versiyonuyla yeniden döneceği iddiaları ortaya çıktı. Gametech Holdings LLC adlı bir kuruluş, Flappy Bird’ün ticari markasını sonlandırmak için başvuru yaptı ve ardından da oyunun haklarını ücretsiz olarak aldı.

Oyun şimdi ise Flappy Bird Foundation (Flappy Bird Vakfı) tarafından yeniden canlandırılıyor. Vakıf, oyunun resmi marka haklarını aldıklarını ve uzun süreden sonra oyunu tekrar sunmaya hazır olduklarını belirtti. Yeni özelliklere sahip olacak ve zorluk seviyesinin geçmiş versiyona göre azaltılacağı belirtilen oyunun 2025 yılında çıkacağı açıklandı.

Tüm bunların ardından oyunun orijinal yapımcısı Dong Nguyen, X hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Paylaşımda “Hayır, onların oyunuyla hiçbir ilgim yok. Hiçbir şey satmadım. Ayrıca kriptoyu da desteklemiyorum.” açıklaması yer aldı. Oyunun haklarını satmadığını belirten yapımcı, Flappy Bird’ün sitesindeki Web3 entegrasyonunu da desteklemediğini açıkladı.

Flappy Bird yeniden geliyor: Efsanevi oyun iPhone’lara dönecek

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz