2024 yılında en çok ziyaret edilen internet siteleri belli oldu!

0
184 Okunma

Her geçen gün Türkiye’de internet kullanımı oranı hızlı bir artış sergiliyor. Bu bağlamda internet sitelerinin kullanımı da doğru orantılı bir şekilde artıyor. Peki revaçta olan siteler hangileri? İşte gelen son verilere göre 2024 yılı içinde en çok ziyaret edilen internet siteleri…

Türkiye’nin 2024 yılında en çok ziyaret edilen internet siteleri!

Gelen verilere göre liderlik köşesinde bulunan site çok da şaşırtmadı. Zira en sık kullanılan internet sitesi yüzde 15.50’lik trafik çekme oranıyla Google oldu. Listenin ikinci sırasında ise çevrimiçi video paylaşım sitesi olan YouTube yer alıyor.

2024 internet siteleri

Türkiye’de iletişim alanında liderliği bilinen WhatsApp uygulaması ise yüzde 3.84 olan trafik payı ile üçüncü sırada yer alıyor. Listenin devamına baktığımızda Elon Musk’ın gelişiyle birlikte adı Twitter’dan X olan sosyal medya platformu geliyor.

Beşinci sırada ise geçtiğimiz günlerde adından sıkça bahsettiren sosyal medya platformu Instagram yer alıyor. Listenin devamında da yine bir sosyal medya platformu olan Facebook bulunuyor.

Instagram Blend Özelliği

Gelen verilere bakıldığında dikkat çeken bir husus var. O da sosyal medya platformlarının yanı sıra en çok ziyaret edilen siteler arasında e-ticaret siteleri olan Trendyol, Hepsiburada gibi sitelerin yer alması. Bununla beraber, Türkiye’nin tüm kamu hizmetlerine tek bir yerden erişim sağlanabilen turkiye.gov.tr sitesi de bahsi geçen listede bulunuyor.

Listeye 13. sıradan giren yapay zeka robotu ChatGPT ise Türkiye’nin de gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurduğunu gösteriyor. Listenin devamı ise aşağıda yer alıyor.

  1. google.com
  2. youtube.com
  3. whatsapp.com
  4. x.com
  5. instagram.com
  6. facebook.com
  7. google.com.tr
  8. trendyol.com
  9. turkiye.gov.tr
  10. sahibinden.com
  11. live.com
  12. netflix.com
  13. chatgpt.com
  14. hepsiburada.com
  15. yandex.com.tr
  16. roblox.com
  17. twitch.tv
  18. mynet.com
  19. yahoo.com
  20. kick.com

Android 15, iPhone’un güvenlik özelliklerini yakalayacak!

Peki siz bu internet sitelerinden en çok hangisini kullanıyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz