Savaşın etkileri devam ediyor: Meta, Rus medya kuruluşlarını yasakladı!

0
69 Okunma

Rusya, 2022 yılında Ukrayna’yı işgal etmeye başladı. Bu işgal, dünya çapında tepki görse de geri adım atılmadı ve etkileri de hala sürüyor. Savaşın fiziksel etkilerinin yanında bir de dijital etkileri de var. Meta yaptığı açıklamada Russian Today ve Rus devletine bağlı medya ağlarını sosyal medya hesaplarından yasakladıklarını duyurdu.

Meta, Rus devlet medya kuruluşlarının Facebook ve Instagram’a erişimini yasakladı

Rusya, 2022 yılında Ukrayna’yı işgal etmeye başladı. Bu işgal dünya çapında tepki gördü fakat Rusya Başkanı Vladimir Putin geri adım atmadı. İşgal zaman içinde Ukrayna’nın da karşılık vermesiyle savaşa döndü ve hala da devam ediyor.

Savaşın Rusya, Ukrayna ve tüm dünyadaki fiziksel etkileri, dijitali de etkiliyor. ABD Başkanı Biden, kısa süre önce yaptığı açıklamada Russian Today, Rossiya Segodnya ve Rus devletine bağlı diğer tüm medya kuruluşlarına yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Biden tarafından yapılan açıklamanın ardından Meta da Russian Today başta olmak üzere Rus devletine bağlı tüm medya kuruluşlarının Instagram, Facebook, WhatsApp ve Threads’a erişimini yasakladı. Önümüzdeki günlerde uygulanacak yasak için ise şu açıklama yapıldı:

“Dikkatli bir değerlendirmenin ardından Rus devlet medya kuruluşlarına karşı devam eden yaptırımlarımızı genişlettik. Rossiya Segodnya, RT ve diğer ilgili kuruluşlar artık dış müdahale faaliyetleri nedeniyle uygulamalarımızdan küresel olarak yasaklanmıştır.”

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Meta, ABD’nin talebi üzerinde 2022 yılında Ukrayna’da Rus devlet medyasının Facebook’a erişimini kısıtladı ve bu kuruluşların içeriklerinin yayılmasını sınırladı. Buna karşılık Rusya, birkaç gün sonra Facebook’u ülkede engelledi ve şirkete karşı ceza davası açtı. Daha sonra bir yargıç Facebook ve Instagram’ı “aşırılıkçı” faaliyetten suçlu buldu ve Meta’nın Rusya’da ofis açmasını ve iş yapmasını fiilen yasakladı.

Meta, Facebook için yapay zeka etiketlerini kaldırıyor! Görseller nasıl anlaşılacak?

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz