İhmal zinciri var: OceanGate felaketinin en net görüntüsü çıktı!

0
132 Okunma

Titanik batığını ziyaret etmek için turistik denizaltı gezisi düzenleyen OceanGate’in denizaltı titanı, 2023 yılının Haziran ayında kayboldu. Titan kaybolduktan bir süre sonra da patladı. Gemide bulunan turistler ve OceanGate CEO’su Stockton Rush da patlamanın ardından hayatını kaybetti. Konuyla ilgili araştırmalar devam ederken bugün patlayan OceanGate denizaltı titanının en net görüntüsü ortaya çıktı. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Patlayan OceanGate titanı için güvenlik ihlali var

OceanGate, Titanik batığını ziyaret etmek için turistik denizaltı gezisi düzenledi. Fakat denizaltı kaybolup çöktü ve içinde OceanGate CEO’su Stockton Rush olmak üzere toplamda 5 kişi hayatını kaybetti. Olay, dünya basınında gündem oldu ve konuyla ilgili dava hala devam ediyor.

Enkazdan bir yıl sonra ABD Sahil Güvenlik, uzaktan kumandalı derin deniz insansız hava aracıyla kaydedilen bir videonun ekran görüntüsünü alarak enkazın ilk görüntüsünü ortaya çıkardı.

Kaydedilen görüntü, ABD Sahil Güvenlik’in denizaltının kaybolduğunu açıklamasından bir gün önce çekilmişti. İlgili görüntüde titanın patladığı parçaları direkt olarak dikkat çekiyor.

Davada ulaşılan sonuçlarda olayda hayatını kaybeden OceanGate CEO’sunun uzun süredir güvenlik sorunlarını göz ardı ettiği ve gerekli tedbirleri almadığı ortaya çıktı. ABD Sahil Güvenliği, 2021 yılında 70 ekipmanla ilgili sorun ve 2022 yılında ise 48 ek sorun bildirdi. Fakat CEO Rush’ın sorunları görmezden geldiği ve görevlileri susturmak için yasal olarak tehdit ettiği ortaya çıktı.

Öte yandan denizaltının gövdesinin çökmesine neyin sebep olduğunu hâlâ tam olarak bilinmiyor. Davanın ilerleyen duruşmalarına ortaya çıkacağı öngörülüyor.

iPhone 16 Pro ilk kutu açılış videosu ortaya çıktı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz