OpenAI uyardı: Kullanıcılar, yapay zeka aracına erişimini kaybedebilir!

0
86 Okunma

OpenAI, iki yıl önce yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT’yi duyurdu. ChatGPT sonrasında birçok teknoloji firması da kendi yapay zeka araçlarını üretti ya da mevcut araçlarına güncelleme yaparak yapay zeka destekli özellikler ekledi. Böylece yapay zeka alanında büyük bir ilerleme oldu. Fakat OpenAI’ın tanıttığı son iki araç olan o1 ve o1 mini, yapay zeka alanında adeta devrim yaratacak. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

OpenAI’ın sunduğu o1 ve o1-mini, düşünme mantığını soran kullanıcılarını uyarıyor

OpenAI kısa süre önce o1 ve o1- mini adlı yapay zeka araçlarını duyurdu. İki yeni yapay zeka modeli, önceki araçlardan farklı olarak cevap vereceği soru hakkında önce düşünüyor ve ona göre yanıt veriyor. Bu özellik, yapay zekanın doğru cevap vermesini sağlıyor. OpenAI, o1 modelini cevap üretmeden önce bir problem üzerinde adım adım düşünmesi üzerine eğitti.

Yeni yapay zeka araçları ayrıca matematik, fizik ve kimya gibi pozitif bilimler hakkında da kullanıcılarına yardımcı oluyor. Hatta o1 modeli, Uluslararası Matematik Olimpiyatı sınavında %83 başarı oranına ulaştı. GPT-4o ise bu testte yalnızca yüzde 13 oranında başarı elde etti.

OpenAI’ın yeni yapay zeka araçlarının bu kadar gelişmesi, rakiplerini de harekete geçirdi. Teknoloji ve yapay zeka ile ilgilenen birçok kişi, o1 modelinin düşünce sistemini ortaya çıkarmak için çalışmaya başladı. Fakat şirketin buna hazırlıklı olarak o1 modelini “düşünme ve mantıklı düşünme” kelimeleri üzerine eğittiği ortaya çıktı.

o1 modeline “düşünme, mantıklı düşünme ve akıl yürütme” üzerine soru soran kullanıcılar, OpenAI tarafından güvenlik önlemlerini aşmaya çalıştığı için bir e-posta alıyor. E-posta içeriğinde yapay zekaya erişimin kaybedilebilir olacağı belirtiliyor. Fakat henüz herhangi bir işlemin yapıldığına dair bir bilgi yok.

Kısaca özetlemek gerekirse OpenAI, yeni yapay zeka modellerinin sorulara cevap vermek için eğittiği düşünce sisteminin ortaya çıkmasını istemiyor. Bunun için ise kullanıcılarına erişimi kaybedebileceklerine dair bir e-posta gönderiyor.

Distopik film tadında: İnsanlar, yapay zeka sayesinde iyi davranışlar sergileyecek

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz