iOS 18 ile Denetim Merkezi’nde büyük değişiklik!

0
65 Okunma

Apple, ‘It’s Glowtime’ etkinliğinde tanıttığı iOS 18 güncellemesini 16 Eylül’de kullanıcılarına sunmuştu. iOS 18 güncellemesi ile iPhone’lara büyük değişiklikler geldi. Birden fazla yeni kullanıcı dostu özellik ile beraber Denetim Merkezi de bu yeniliklerden mahrum kalmadı. İşte iOS 18 ile beraber gelen Denetim Merkezi özellikleri…

Daha kişiselleştirilebilir bir Denetim Merkezi!

iOS 17 güncellemesinde Denetim Merkezi’ni düzenlemek kısıtlıydı. Yalnızca ekleyip kaldırma özelliği vardı. Yeni gelen iOS 18 güncellemesi ile beraber artık her şeyi istediğiniz gibi boyutlandırabilir ve taşıyıp bırakabilirsiniz. Denetim Merkezi’nin içerisinde bulunan ‘Denetim Ekle’ butonuna basarak istediğiniz Denetim’i ekleyebilirsiniz. Denetim Merkezi aynı zamanda artık üçüncü taraf uygulamaları da destekleyecek!

iOS 18 denetim merkezi apple

Denetim Merkezi’ni açmak için sağ üst kenardan aşağı doğru kaydırmanız yeterli. Bunun için bir değişiklik yapılmadı. Denetim Merkezi’nde denetim grupları oluşturabilirsiniz. Bu sayede artık en çok kullandığınız kontroller hep gözünüzün önünde olacak.

Artık kilit ekranınızda bulunan El feneri ve Kamera kontrollerini de değiştirebileceksiniz. İstediğiniz Denetim’i kilit ekranınıza ekleyin ve artık hazır! Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın düzenlediği ‘It’s Glowtime’ etkinliğinde tanıtılan ve ön siparişlere açılan iPhone 16 serisindeki yeni Kamera Kontrol butonu da Denetim Merkezi’ni kullanmanızı oldukça kolaylaştıracak. Artık elinizin altında bulunmasını istediğiniz en önemli kontrollerinizi diğerlerinden daha büyük bir şekilde konumlandırabilirsiniz.

iOS 18 ile mesajlara emoji tepkileri ekleme özelliği geldi

Sonuç olarak, bu büyük Denetim Merkezi güncellemesi iOS 18 ile gelen büyük değişikliklerden yalnızca bir tanesi. iOS 18 güncellemesi, daha düzenli bir Fotoğraflar uygulaması, daha kişiselleştirilebilir bir ana ekran, hesap makinesi değişiklikleri, yapay zeka özellikleri, tarihi ve zamanı belirledikten sonra yollayabileceğiniz iMessage mesajları ve daha gelişmiş bir Siri’yi kullanıcılarına sundu.

Peki siz iOS 18 güncellemesi ile gelen yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Beğendiğiniz ve beğenmediğiniz özellikleri neler oldu? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz