iPhone 16 için beklemeniz gereken özellikler! – iOS 18

0
61 Okunma
iPhone 16 Apple ıntelligence siri özellikler

Apple geçen haftalarda düzenlediği etkinlikte iPhone 16 serisini ve yeni özelliklerini tanıtmıştı. Yeni özellikleri ve daha önce başka serilerinde görülmeyen Kamera Kontrol Butonu ile kullanıcılar tarafından oldukça ilgi çekmişti. Özellikle yapay zeka özellikleri merakla beklenirken kötü haber geldi. Bazı özelliklerin bu yıl sonuna kadar aktif olmayacağı bildirildi. İşte o özellikler…

Bu yıl sonuna kadar beklemeniz gerekebilir: iPhone 16 özellikleri

Apple, bazı özelliklerin iPhone 16 serisinin raflara geleceği 20 Eylül tarihinde uygun olamayacağını bildirdi. Apple Haziran’da gerçekleşen WWDC etkinliğinden beri Apple Intelligence’ın çıkacağının bilgisi veriyor. Genel beta güncellemesi Temmuz ayında yayına girmişti. Ancak beta kullanmayan kullanıcılar beklemek zorunda kalacak çünkü 20 Eylül Cuma günü sürülecek olan iPhone 16 serisinde hiçbir Apple Intelligence özelliği bulunmuyor.

iPhone 16 iOS 18 AI özellikler apple

Bloomberg’den Mark Gurman’ın hazırladığı bir rapora göre yapay zeka özellikleri önümüzdeki yıla kadar yavaş yavaş bütün seneye yayılacak. iPhone 16 serisinden telefonunuz elinize ulaştığında şu Apple Intelligence özelliklerine sahip olamayacaksınız:

  • Image Playgrounds (yapay zeka ile fotoğraf oluşturma)
  • Fotoğraflar uygulamasındaki temizleme aracı
  • Genmoji
  • Yazma araçları
  • Yapay zeka bildirim özetleri
  • ChatGPT entegrasyonu

Apple Intelligence, iOS 18.1 Ekim sürümünde piyasaya sürüldüğünde hala beta aşamasında olacak. Fakat bildirim araçları ve temizleme aracının da aralarında bulunduğu birkaç özellik bekleniyor. Genmojiler gibi diğer yapay zeka özelliklerinin ise iOS 18.2 Aralık sürümüne kadar gelmesi beklenmiyor.

Devrim niteliğindeki Apple Intelligence özelliğinin yanı sıra Apple’ın sesli asistanı Siri’nin de yeni özellikler kazandığını söyleyebiliriz. Fakat 2025 yılının Baharına kadar tam olarak bir güncelleme görülmesi beklenmiyor. Mark Gurman tarafından yayımlanan bir raporda Siri 2.0’ın gelecek yılın Ocak ayından itibaren beta olarak başlayacağından bahsediliyor. iPhone 16 serisi ise Siri’nin şu anda mevcut olan sürümünü kullanacağı biliniyor.

iOS 18 ile Denetim Merkezi’nde büyük değişiklik!

Peki siz bu yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce beklemeye değer özellikler olacaklar mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz