LinkedIn, hesap verilerinizi kullanıyor olabilir!

0
55 Okunma
LinkedIn hesap verileri yapay zeka AI

Dünyanın en geniş profesyonel ağı olan LinkedIn, kullanıcılarının pek de hoşuna gitmeyecek bir adım attı. LinkedIn, üretken yapay zeka modelini eğitmek için kullanıcılarına sormadan bazı hesapları seçip veri için kullanıyor. Peki uygulamanın bu yapay zeka özelliği nasıl kullanılacak ve yapay zeka eğitmek için kullanılan hesaplara ne olacak? İşte haberin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz…

LinkedIn, yapay zekası için verilerinizi kullanıyor

404Media isimli şirket, LinkedIn platformundaki verilerin yapay zeka modellerini eğitmek için kullanıldığını belirten güncellenmiş bir gizlilik politikası yayınlamadan önce LinkedIn’in yeni gizlilik ayarını ve vazgeçme formunu sunduğunu bildirdi. TechCrunch şirketinin de belirttiği gibi, LinkedIn, politikalarında değişikliğe gitti.

LinkedIn yapay zeka

İşte LinkedIn’in güncellediği gizlilik politikası:

“Kişisel verilerinizi ürün ve Hizmetleri iyileştirmek, geliştirmek ve sağlamak, yapay zeka (AI) modellerini geliştirmek ve eğitmek, hizmetlerimizi geliştirmek, sağlamak ve kişiselleştirmek ve yapay zeka, otomatik sistemler ve çıkarımların yardımıyla iç görüler elde etmek için kullanabiliriz. Böylece hizmetlerimiz siz ve başkaları için daha faydalı olabilir.”

LinkedIn bünyesindeki bir yardım sayfasında yazım asistanı gibi özelliklerin kullanılabilmesi için üretici bir yapay zeka kullanıldığını belirtiyor. LinkedIn iptal etmek istediği kullanıcıları için şunları söylüyor: “Devre dışı bırakmak, LinkedIn ve bağlı kuruluşlarının LinkedIn’deki kişisel verilerinizi veya içeriğinizi ileriye dönük modelleri eğitmek için kullanmayacağı, ancak hali hazırda gerçekleşmiş olan eğitimi etkilemeyeceği anlamına gelir.”

Yapay zeka eğitimi için yayınlanan Sıkça Sorulan Sorular kısmında, eğitim setlerinden ‘kişisel verileri düzenlemek veya kaldırmak için gizliliği artıran teknolojiler’ kullandığı ve modellerini Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre’de yaşayanlar üzerinde eğitmediği belirtiliyor. Verilerinizin eğitim için kullanılmasını devre dışı bırakmak için ayrıca LinkedIn  Veri İşleme İtiraz Formu’nu da doldurmanız gerekiyor.

Uzmanlar uyardı: Yapay zeka dolandırıcılıkları artıyor!

Nasıl devre dışı bırakılır?

  1. Hesap Ayarları’nıza gidin.
  2. Veri Gizliliği’ne tıklayın.
  3. Üretken Yapay Zeka İyileştirme Verileri’ne tıklayın.
  4. ‘İçerik üreten yapay zeka modellerini eğitmek için verilerim kullanılsın.’ ayarını kapalı konuma getirin.

Peki siz LinkedIn uygulamasının bu yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Ayarlarınızı kapatacak mısınız? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz