Xiaomi ve Vivo, Samsung’un sevilen yapay zeka özelliğine sahip olacak

0
26 Okunma

Yapay zeka destekli özellikler, uzun süredir akıllı telefon modellerine entegre ediliyor. Bu özellikler kullanıcılara fotoğraf düzenleme, arama yapma ve metin oluşturma gibi konularda yardımcı oluyor. Google ve Samsung markalı akıllı telefon modellerinde de yapay zeka destekli “Circle to Search” oldukça sevilerek kullanılıyor. Circle to Search, şimdi de Xiaomi ve Vivo modellerine de gelecek. Peki, söz konusu özellik nedir ve nasıl kullanılıyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Xiaomi ve Vivo markaları telefonlar, Circle to Search özelliğine sahip olacak.

Samsung ve Google markaları telefonlarda yer alan Circle to Search özelliği, kullanıcılar tarafından oldukça seviliyor ve kullanılıyor. Söz konusu özellik, adından da belli olduğu gibi telefon ekranında yer alan herhangi bir görüntü ya da metnin elle yuvarlak içine içine alınarak Google’da aranmasını sağlıyor.

Kullanıcılar, yapay zeka destekli özellik sayesinde uygulamadan çıkmadan kısa süre içinde hızlı bir Google araması yapıyorlar. Bu özellik şimdi de Xiaomi ve Vivo telefonlarında da yer alacak.

Xiaomi, 26 Eylül tarihinde tanıtılacak Xiaomi 14 modeline; Vivo, ekim ayında tanıtacağı X200 modeline Circle to Search özelliğini ekleyecek. İki şirket dışında Tecno da kısa süre sonra tanıtacağı Phantom V Fold 2 modeline bu özelliği ekleyecek. Android telefon kullanıcıları bu özellik sayesinde uygulamadan ayrılmadan hızlı bir arama yapacak.

Google tarafından geliştirilen özellik, Android telefonlar arasında yayılım gösterecek. Firma, daha önce yaptığı bir açıklamada bu özelliğin 2024 yılının sonuna kadar 200 milyon cihaza ulaşmasını istediğini belirtmişti.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Google’ın söz konusu özelliği, TikTok ve Instagram’a karşı çıkardığı tahmin ediliyor. Sosyal medya kullanıcıları, arama yapmak için platformları tercih etmeye başladı. Birçok kişi, sosyal medya platformlarının uygulamalarından çıkmak yerine arama yapıyor. Google’ın Circle to Search özelliği ise kullanıcıların yine platformdan ayrılmayarak fakat Google odaklı arama yapmasını sağlıyor.

Samsung Galaxy S24 FE ve Tab S10 tanıtım tarihi belli oldu!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz