WhatsApp’ın yeni özelliği, kullanıcıların güvenlik sorunu yaşamasını engelleyecek

0
61 Okunma

WhatsApp, yeni özellikleriyle kullanıcı deneyimini her geçen gün daha iyi hale getirmek için çalışıyor. Uygulama, son olarak kullanıcıların güvenlik sorunu yaşamasını engelleyecek yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde bilinmeyen hesaplardan mesaj almayacak. Peki, söz konusu yenilik nedir ve nasıl çalışacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

WhatsApp, bilinmeyen hesapları otomatik olarak engelleyecek

WhatsApp, kullanıcıların güvenliğini korumak ve uygulamanın kullanımını artırmak için mobil uygulamayı sosyal medya platformu haline getirmeye çalışıyor. Uygulama son olarak “kullanıcı adı” özelliğini test etmeye başlamıştı. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde WhatsApp’a sadece kullanıcı adı ile kayıt olacak.

WhatsApp şimdi de kullanıcıların bilinmeyen hesaplardan mesaj almasını otomatik engelleyecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, bilinmeyen yani telefona kayıtlı olmayan bir hesaptan sürekli ve sıkça mesaj gelmesi durumunda mesajı atan hesabı engelleyecek. Yenilik, belirli bir mesaj hacminin aşılmasıyla otomatik olarak çalışacak.

Fonksiyon, işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerine ve müşterilerine mesaj göndermelerine olanak sağlayacak ancak aynı zamanda toplu halde mesaj gönderen spam göndericilerini de etkileyecek bir özellik olacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki WhatsApp kullanıcıları, halihazırda bilinmeyen ya da bilinen numaralardan gelen mesajları engelleyebiliyor. Fakat bu özellik, otomatik olarak çalışmıyor. Engellemeyi kullanıcının kendi yapması gerekiyor. Yeni gelen özellik, kullanıcının hareket etmesini gerektirmeden otomatik olarak gerçekleşecek. Henüz test aşamasında olan fonksiyonun kararlı sürüme ne zaman geleceği henüz belli değil.

WhatsApp’tan yeni karar: 19 telefon modelini desteklemeyecek!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz