iPhone 16 serisinin can sıkan sorunu ortaya çıktı!

0
59 Okunma

Apple, 9 Eylül’de Its Glowtime etkinliğini gerçekleştirdi. Firma bu etkinlikte iPhone 16 serisini ve birçok yeni ürününü tanıttı. Ardından da haziran ayında tanıttığı iOS 18 güncellemesini yayınladı. Fakat kısa süre içinde hem güncellemede hem de yeni telefon modellerinde bir sorun ortaya çıktı. Buna göre iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinde ağırlıklı olmak üzere dokunmatik ekran sorunu yaşanıyor. Peki, söz konusu sorunun bir çözümü var mı? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 ve iPhone 16 Pro Max modellerinde dokunmatik ekran sorunu ortaya çıktı

iPhone 16 serisinin ön siparişleri, cuma günü teslim edilmeye başlandı. Cihazlar, iOS 18 güncellemesiyle kutudan çıktı. Fakat yeni modellerin kullanılmaya başlanmasıyla bir sorun olduğu ortaya çıktı.

Bu soruna göre iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinde ağırlıklı olmak üzere dokunma ve tıklama sorunları yaşanıyor. Söz konusu modellerin ekranları, kullanıcıların dokunmaları algılayamıyor.

Sorun sadece iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinde yaşanmıyor. Aynı zamanda iPhone 14 modellerinde de benzer sorunun yaşandığını belirten kullanıcılar var. Bu nedenle iOS 18 güncellemesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Dokunmatik ekran sorunu, her zaman olmuyor ve kendi kendine düzeliyor fakat sonra yeniden meydana geliyor. Fakat sorunun birden fazla modelde yaşanması nedeniyle Apple’ın kısa süre içinde yeni bir güncelleme yayınlaması bekleniyor. Konuyla ilgili Apple tarafından ise resmi bir açıklama gelmedi.

iPhone ile çekilen ilk büyük bütçeli film: 28 Years Later!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz