Telegram kullanıcıları dikkat: Kullanıcı verileri, yasal talep doğrultusunda paylaşılacak!

0
49 Okunma

Telegram CEO’su Pavel Durov, geçtiğimiz haftalarda mesajlaşma uygulamasında uygunsuz içeriklere izin verdiği nedeniyle tutuklandı. Gözaltı süresi dolan Durov, kefalet ödeme ve ülkeden ayrılmama şartıyla serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan sonra Telegram’la ilgili açıklamalar yapan Durov, mesajlaşma uygulamasına birçok yenilik geleceğini açıklamıştı. Bugün ortaya çıkan haberlere göre ise Telegram, yasal talep doğrultusunda kullanıcıların IP adreslerini ve telefon numaralarını paylaşacak.

Telegram, kullanıcılarının IP adreslerini yasal talep doğrultusunda paylaşacak

Telegram CEO’su Pavel Durov, serbest bırakılmasının ardından platformla ilgili birçok değişiklik yapacağını açıkladı. Durov tarafından yapılan ilk açıklamalara göre Telegram kullanıcıları, özel sohbetlerindeki uygunsuz gördüğü içerikleri bildirecek.

Fonksiyonu kullanmak için Telegram’ın her bölümünde “Raporla” seçeneği olacak. Raporlanan içerikler, moderatörlere işaretleme yoluyla bildirilecek. Uygunsuz içerikler, yapay zeka ve bir ekip desteğiyle platformdan kaldırılacak.

Bugün ortaya çıkan habere göre ise Telegram, bir de kullanıcılarının IP adreslerini ve telefon numaralarını yasal talep doğrultusunda paylaşmaya başlayacak. Bu yenilik, Telegram’da yasadışı faaliyette bulunan kullanıcıların kısa süre içinde yerlerinin tespit edilmesini sağlayacak.

Verilerinin paylaşılmasını istemeyen kullanıcılar ise Telegram’ın Uçtan Uca Şifreleme özelliğini ya da Kaybolan Mesajlar özelliğini kullanabilir. Söz konusu özellikleri tercih eden kullanıcılar, uygulama içinde gizliliğini koruyabilecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Telegram, Avrupa Birliği’nin Dijital Hizmetler Yasası kapsamında kısıtlanmamak için kullanıcı sayısını yanlış beyan ettiği için inceleme altında. Yetkililer, uygulamayı araştırıyor ve kullanıcı sayısını gerçekten yanlış bildirmişse para cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Telegram yasaklandı! Ama bir ülkede…

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz