Samsung’dan dev yatırım: 1,8 milyar dolarlık tesis inşa edecek!

0
46 Okunma

Samsung, akıllı telefonlar ve tabletler dışında ekran üretimi konusunda da zirvede yer alıyor. Şirket; OLED, LCD, QLED gibi çeşitli ekranları üreterek teknoloji firmalarına tedarik sağlıyor. Hatta firma, OLED ekran konusundaki yenilikçi teknolojileriyle tanınıyor ve dünya çapında lider konumunda yer alıyor. Fakat BOE da artık Samsung için güçlü bir rakip olmaya başladı. Samsung’dan ise buna karşın dev yatırım geldi, OLED ekran tesisi inşa edecek.

Samsung, OLED ekran için 1,8 milyar dolarlık tesis inşa edecek

Samsung, OLED ekran teknolojisi konusunda lider konumda yer alıyor. Firma, bunu korumak için Vietnam’da 1,8 milyar dolarlık yeni bir OLED tesisi kurmaya karar verdi.

2026 yılında faaliyete geçmesi planan tesis için Samsung ve Vietnam yetkilileriyle görüşmeler sürüyor. Anlaşmanın tamamlanması halinde Samsung’un yeni OLED fabrikası Bac Ninh’de yer alacak. Firma, aynı eyalette halihazırda küçük bir OLED ve katlanabilir ekran üretimi hattı da işletiyor.

Firmanın OLED konusundaki yatırımının dizüstü bilgisayarlardaki değişikliklerden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Son yıllarda dizüstü bilgisayarlarda ve tabletlerde OLED ekranlı modellere olan ilgi artış gösterdi. Samsung ise OLED ekran teknolojisinde zirvede kalmak istediği için tesis yatırımı yapmak istiyor.

Samsung‘un OLED ekran konusundaki yatırımının bir diğer nedeni olarak da Çin-ABD anlaşmazlığı olduğu düşünülüyor. Şirket, Vietnam’da ikinci bir OLED montaj tesisi kurarak ABD-Çin ticaret anlaşmazlığının neden olabileceği tedarik zinciri sorunlarını en aza indirmek istiyor. Öte yandan firmanın Kore’de OLED bileşenleri üretmeye devam edeceği belirtiliyor.

Samsung kullanıcıları şaşkın! Kablosuz şarj kalkıyor mu?

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz