Apple Intelligence, kullanıcıları depolama konusunda endişelendiriyor

0
43 Okunma

Apple Intelligence özellikleri kullanıcılara çok cazip geliyor hatta bunun için telefon modelini yükseltenler de var. Ancak bu özellikler de bir miktar depolama alanı kullanacak. Bu yüzden depolama alanı konusunda sıkıntı yaşamamak için kendinize uygun hafızalı iPhone’ları tercih etmelisiniz.

Apple Intelligence, cihazınızın hafızasından ne kadar kullanacak?

Apple Intelligence üretken yapay zeka özelliklerinin iPhone’larda az miktarda depolama alanı kaplaması bekleniyor. iPhone 16, iPhone 16 Plus veya iPhone 16 Pro’nun 128 GB sürümünde yapay zeka özellikleri için az bir miktar depolama alanı kullanılacak. Ancak ileride gelecek özelliklerden yararlanmak isteyenlerin önümüzdeki aylarda bellek yönetimi konusunda canları sıkılabilir.

Apple’ın iOS 18.1 beta 5 sürümü geliştiriciler için indirilebilir hale geldi. Şirket, iPhone’ların üretken yapay zeka özelliklerini sorunsuz bir şekilde çalıştırmak için ihtiyaç duyduğu depolama alanı miktarıyla ilgili bazı ek ayrıntılar hakkında bilgi verdi. Apple Intelligence özelliklerinin ilk sürümünden yararlanmak için şu anda iPhone’larınızda 4 GB kullanılabilir alan yeterli.

iPhone 16 Pro Max  kullanıcıları, iPhone zaten en düşük 256 GB dahili depolama alanıyla geldiğinden muhtemelen depolama konusunda sıkıntı yaşamayacaklar. iPhone’larda Apple Intelligence’ı çalıştırmak için dahili depolama gereksinimleri ayrıntılı olarak açıklanmış olsa da, iPad ve Mac’ler için ne kadar belleğe ihtiyaç duyulduğu bilinmiyor.

Ancak daha fazla Apple Intelligence özelliği geldikçe cihaz fark etmeden depolama gereksinimi de artacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Spotify da akıma uydu. Yeni özellik daha fazla ülkede kullanılacak!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz