Netflix’in izinden: Disney+, şifre paylaşımının önüne geçiyor!

0
116 Okunma

Netflix, abone sayısını artırmak için geçen yıllarda şifre paylaşımının önüne geçeceklerini duyurdu. Firma, kullanıcılarının arasında şifre paylaşımını engelledikten sonra abone sayısını büyük oranda arttırdı. Disney+ da şimdi Netflix’in izinden gitmek için hazırlanıyor. Öyle ki Disney+, şifre paylaşımı yapılmasının önüne geçmek için yeni uygulamalar başlatacağını duyurdu.

Disney+, şifre paylaşımı yapılmasını engelleyecek

Netflix’in aldığı kararla şifre paylaşımının yaptırıma tabi tutulacağı belirtildi. Bu karar sonrasında Netflix kullanıcı sayısında artış görüldü. Şimdi benzer bir uygulamayı Disney+ başlatıyor.

Disney+, yaptığı açıklamada şifre paylaşımı yapılmasının önüne geçmek için “Ekstra Üye” uygulamasını başlatacağını açıkladı. Bu uygulama, adından da belli olduğu gibi kullanıcıların kendi haneleri dışında şifre paylaşımı yapması halinde ekstra üye için ekstra ödeme yapmasını sağlayacak.

Disney+, ABD‘de Disney+ Basic aboneliğine bir Ekstra Üye eklemenin aylık 6,99 ABD doları ek ücrete tabi olacağını belirtiyor. Disney+ Premium aboneliğine ise aylık 9,99 ABD doları karşılığında bir Ekstra Üye eklenebileceği belirtiliyor.

Disney+ için Ekstra Üye özelliği, şu anda ABD, Kanada, Kosta Rika, Guatemala, Avrupa ve Asya-Pasifik bölgelerinde kullanılabiliyor. Yeni özelliğin kademe kademe tüm dünyada kullanılmaya başlayacağı öngörülüyor.

Disney+, şifre paylaşımı yapılmasının önüne geçmek için Ekstra Üye özelliği dışında ek olarak başka uygulamalar da getirecek. Kullanıcıların seyahat etmesi halinde kısa süreli “Evden Uzaktayım” modunu kullanabilecek. Ayrıca tamamen bir konum değişikliği yapan kişiler için de “Evi Güncelle” seçeneği, kullanıcılar için sunulacak. Yeni özelliklerin şifre paylaşımını direkt, kullanıcı sayısının artmasını da dolaylı olarak etkilemesi bekleniyor.

Ailenizle izleyebileceğiniz en güzel animasyon filmleri – Disney+

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz