Yaprak dökümü: OpenAI CTO’su istifa etti!

0
52 Okunma

OpenAI CEO’su Sam Altman, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada kar amacı gütmeyen yapısını değiştireceklerini belirtti. Bugün ise ortaya çıkan habere göre şirkette büyük bir değişiklik daha meydana geldi. OpenAI ‘ın bugüne gelmesinde oldukça önemli rol oynayan şirketin CTO ‘su Mira Murati istifa ettiğini açıkladı. Peki, OpenAI’ın başarılı CTO’su neden istifa etti? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

OpenAI CTO ‘su, istifa nedenini açıklamadı

OpenAI ‘ın gelişmesinde ve büyümesinde büyük bir rol oynayan CTO Mira Murati bugün istifa ettiğini duyurdu. Murati; OpenAI’da DALL-E, Codex ve ChatGPT araçlarının geliştirilmesinde ve tanıtılmasında rol aldı. Aynı zamanda araştırma ve güvenlik ekibinin de liderlik görevini yapıyordu.

OpenAI için önemli görevlerde rol alan Murati’nin istifası, şirketin kar amacı gütmeyen yapısını değiştireceğini açıklamasından kısa süre sonra geldi. Fakat istifanın nedeninin bu değişiklikten kaynaklandığını ortaya koyan bir kanıt yok.

Firmanın bu değişikliğe gitmesiyle CEO Sam Altman’a şirkette ilk kez hisse senedi verecek. Bu hamlenin OpenAI’nin değerini potansiyel olarak 150 milyar dolara çıkarması öngörülüyor.

İstifa nedenini açıklamayan Murati, yalnızca “kendini keşfetmek için zamana ihtiyaç duyduğunu” belirtti. Öte yandan Sam Altman, Murati’nin yaptığı açıklamaya karşılık olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda zor zamanlarında yanında olduğu için ona minnettar olduğunu dile getirdi.

Mira Murati dışında OpenAI’ın Baş Bilim İnsanı Ilya Sutskever de mayıs ayında kendi yapay zeka şirketini kurmak için istifa etmişti. Ek olarak OpenAI’nin kurucu ortağı John Schulman, rakip yapay zeka firması Anthropic’e katılmak için 2024’ün başlarında ayrılmış ve OpenAI Başkanı Greg Brockman, Ağustos ayında yıl sonuna kadar geçici bir süre şirketten uzak kalacağını duyurmuştu.

Yani şirkette OpenAI‘da kurucu olan ve önemli görevlerde bulunan birçok kişi istifa etti ya da bir süreliğine ayrıldı. Ekibin önemli görev insanlarının değişmesiyle şirketin nasıl bir politika izleyeceği merak konusu.

OpenAI logosunu değiştiriyor! Yeni tasarım nasıl görünecek?

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz