AirPods modelleri, insan hayatını kurtaracak bir yeniliğe sahip olacak!

0
36 Okunma

Giyilebilir teknolojik ürünlerin sağlık sensörleri bugüne kadar birçok kişinin hayatını kurtardı. Bu ürünler arasında özellikle de Apple Watch modelleri yer alıyor. Akıllı saatler; kalp atış hızı izleme, uyku takibi ve regl döngüsü gibi birçok özelliğe sahip. Apple şimdi bu durumu genişletmek için yeni bir patent başvurusunda bulundu. Bu başvuruya göre AirPods modelleri, kullanıcıların kalp hastalıklarını tespit edebilecek.

AirPods modelleri, kullanıcıların kalp hastalıklarını tespit edebilecek

Apple, uzun süredir akıllı saatleri dışında kablosuz kulaklıkları için de sağlık sensörleri üzerinde çalışıyor. Kısa süre önce ortaya çıkan bir haberde AirPods modellerinin işitme sorunlarını tespit edebilecek bir özellik üzerinde çalışıldığı ortaya çıkmıştı.

Bugün yayınlanan bir habere göre ise Apple, AirPods modellerinin kalp hızını ölçmesi hastalıklarını tespit edebilmesi için bir patent başvurusunda bulundu.

Patentte belirtilene göre kulak kanalının içindeki mikrofonların “kalp patolojisi” olarak da bilinen kalp hastalığına dair işaretleri tespit etmek için kullanılacaklar. Kalp sorunlarını fark eden kulaklıklar, kullanıcılarının doktora gitmesini sağlayacak ve birçok kişinin hayatını kurtaracak.

Gelecek yıl tanıtılacak AirPods modellerinde yer alması beklenen yenilik için patentte şu bilgiler yer alıyor:

“Mikrofon içeren bir cihaz, bir kullanıcının kulağına takılacak. Mikrofon tarafından üretilen bir mikrofon sinyali, bir kullanıcının kalp aktivitesini belirlemek için işlenecek. Bir kalp patolojisinin belirtisi, en azından kalp aktivitesine bir tahmin algoritması uygulanarak tespit edilebilecek.”

ABD’de Apple Watch satışlarını yasaklayan şirket CEO’su istifa etti

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz