X erişimi, Brezilya’da ne zaman açılacak? İşte cevabı

0
40 Okunma

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, bünyesinde yanlış bilgi barındırdığı nedeniyle uzun süredir Brezilya ile sorun yaşıyor. Brezilya Mahkemesi, platformda yanlış bilgileri yaydıkları gerekçesiyle bazı hesapların kapatılmasını istedi. Elon Musk ise bunun yerine sosyal medya platformunun Brezilya ofisini tamamen kapattı. Ardından ise iki taraf arasında anlaşmazlık devam ediyor. Peki, X, Brezilya’da erişime açılacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

X, para cezasını ödedikten hemen sonra Brezilya’da erişime açılacak

Brezilya Mahkemesi, yanlış platformda yanlış bilgileri yaydıkları gerekçesiyle bazı hesapların kapatılmasını istedi. Elon Musk ise X’in Brezilya’daki ofisini tamamen kapattı. Brezilya Yüksek Mahkemesi ise X platformuna Brezilya ofisini yeniden açmak için 24 saat süre verdi. Ancak X’in bu süreye uymaması üzerine Brezilya Yüksek Mahkemesi platformu tamamen kapatma kararı verdi.

Ardından Brezilya halkı, X’e VPN ile girmeye başladı. Mahkeme ise X’e giriş yapan kullanıcılara para cezası vereceğini açıkladı. Elon Musk ise kullanıcıların giriş yapması için Starlink uyduları aracılığıyla erişim sağladı. Fakat ardından bu desteğini geri çekti.

Brezilya Mahkemesi, Elon Musk’ın yasağı yok sayıp Starlink uydularıyla X’e erişim sağladığı için para cezası verdi. Şu anda X‘in Brezilya Mahkemesi’ne 10 milyon Brezilya Reali ya da 1,9 milyon dolar ödeme yapması bekleniyor.

Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes, X’in 1,9 milyon dolar para cezasını ödemesi halinde yasağın hemen kaldırabileceklerini belirtiyor. Öte yandan ülkenin VPN ile giriş yapan kullanıcılar için para cezası uygulayıp uygulamayacağı merak konusu.

X, ilk şeffaflık raporunu yayınlandı: 5,3 milyon hesap askıya alındı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz