Instagram’ın beklenen özelliği yolda kaldı: Gelemeyecek!

0
74 Okunma
Instagram Sadece Takip Edilenleri Görme

Instagram kullanıcılarının istediği özelliklerden olan “sadece takip edilenleri görme” özelliği, hayal kırıklığı oluşturacak bir şekilde yakın zamanda hayata geçirilmeyecek. Instagram CEO’su Adam Mosseri, geçen hafta düzenlenen bir oturumda bu taleple ilgili net bir açıklama yaptı. İşte sizler için derlediğimiz haberin detayları…

Instagram “sadece takip edilenleri görme” özelliği gelemeyecek mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Instagram CEO’su Adam Mosseri, ilgili özelliği çoğu kez test ettiğini, ancak sonuçların beklenilenin aksine çıktığını açıkladı:

Instagram Sadece Takip Edilenleri Görme

“Her testimizde küçük bir grup bu özelliği memnuniyetle karşılarken, çoğunluk Instagram’ı zaman geçtikçe daha az kullanmaya başladı.”

Mosseri, bu durumun platformun etkileşim hedeflerine ters düştüğünü belirtti. Kullanıcıların uygulamadan daha az keyif aldığını gözlemlediklerini ifade etti.

Instagram’ın algoritması, kullanıcıların karşılarına çıkan içeriklerin yüzde ellisini yapay zekâ destekli önerilerle sunuyor. Bu strateji de, TikTok’un içerik sunumundaki başarısından esinlenilmiş. TikTok, kullanıcıların davranışlarını tespit ederek dikkatlerini çeken içerikleri öne çıkarıyor. Bu sayede kullanıcılar, uygulamada daha fazla vakit geçirmiş oluyorlar.

Instagram’da hikaye gizleme nasıl yapılır?

Mosseri, kullanıcıların sadece takip ettikleri hesaplara daha kolay ulaşma isteğini anladıklarını, ancak bu özelliğin şimdilik planlanmadığını söyledi:

“Takip Edilen hesaplar akışını oluşturduk, önerileri bir ay boyunca erteleme imkânı sunduk ve Favoriler özelliğini ekledik. Ancak bu konuda daha fazla yapabileceğimiz şeyler olduğunun farkındayız ve araştırmalarımız devam ediyor.” diyerek ekledi.

Instagram Sadece Takip Edilenleri Görme

İlgili platformlar, kullanıcılarını ekranda tutarak reklam gösterimlerini arttırmayı ve dolayısıyla gelirlerini yükseltmeyi amaçlıyor. Bu strateji, uygulamanın kullanıcıları sürekli meşgul tutmasına dayanıyor. Bu yüzden, Instagram’ın mevcut algoritmasının getirdiği kişiselleştirilmiş içerik akışından vazgeçmesi ya da bu yaklaşımda radikal bir değişiklik yapması şu an için pek gerçekçi görünmüyor.

Peki siz ilgili güncelleme hakkında neler düşünüyorsunuz? Popüler sosyal medya platformu olan Instagram’a bu özelliğin gelmesini talep eder miydiniz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz