Elon Musk üzgün: X’in değeri bir hayli düştü!

0
40 Okunma

Elon Musk, Twitter’ı 2022 yılında resmi olarak satın aldı. Satın aldıktan sonra hem şirkette hem de sosyal medya platformunda önemli değişiklikler yaptı. Twitter çalışanları işten çıkartıldı, platformun arayüzü değişti ve ismi de X oldu. Tüm bunların yanında Elon Musk, reklamverenler ile sorun yaşamaya başladı. Bunun gibi birçok neden yüzünden de Elon Musk sonrası X değeri bir hayli düştü.

Elon Musk sonrası X değeri bir hayli düştü

Elon Musk’ın Twitter’ı satın satın alıp X’e dönüştürmesinin ardından kullanıcı sayısı önemli ölçüde azaldı. Kullanıcılar, Twitter’ın oldukça farklı bir hale geldiğini belirterek başka platformlara geçiş yapmaya başladı. Bu durum reklamverenleri de etkiledi.

Reklamverenler, X’in artık güvenli olmadığını paylaşarak gelecek yıl reklam vermeyi düşünmediklerini açıkladı. Elon Musk ise bunun üzerinde satın aldıktan sonra ilk kez X şeffaflık raporunu paylaşarak platformda yaptıkları işlemlerin verilerini paylaştı.

Fakat tüm bu çabalar yeterli olmasa gerek bugün X’in değerinin satın alındığı güne göre yüzde 79 daha az olduğu ortaya çıktı. TechCrunch’ın raporuna göre, Fidelity’nin X’e yaptığı ilk yatırım 19.66 milyon dolar değerindeydi. Ancak şirketin en son finansal raporu, X’teki hisselerinin değerinin şu anda sadece 4,185,614 dolar olduğunu gösteriyor.

Son açıklanan raporlarda Elon Musk’ın X’i nasıl toparlayacağı merakla bekleniyor. Şirketin hisselerinin toparlanması için Elon Musk’ın içerik kontrolleri üzerine çalışması ve kullanıcı deneyimini artırması gerekli görünüyor.

X, ilk şeffaflık raporunu yayınlandı: 5,3 milyon hesap askıya alındı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz