Google’dan unutkan Android kullanıcıları için yeni Play Store özelliği

0
46 Okunma

Google, Android kullanıcılarının deneyimini en iyi hale getirmek için yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bugün ortaya çıkan habere göre teknoloji devi şirket, Google Play Store indirilen uygulamayı için otomatik açma özelliğini duyurdu. Peki, söz konusu yenilik ne işe yarayacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Google Play Store, indirilen uygulamaları otomatik açacak

Google, kullanıcı deneyimini en iyi hale getirmek için yeni özellikler üzerine çalışmaya devam ediyor. Teknoloji devi son olarak arama çubuğunu kaldırarak arama sekmesini getirdi.

Play Store şimdi de unutkan Android kullanıcılar için indirilen uygulamayı otomatik aç özelliğini ekliyor. Yeni özelliğe göre yeni indirilen uygulamalar, indirildikten beş saniye sonra otomatik olarak açılacak.

Söz konusu yenilik, tercihe göre çalışacak. Yani kullanıcılar, kullanmak istemezse bu özelliği devre dışı bırakabilecek. Açılması halinde ise indirilen herhangi bir uygulama indirildikten sonra beş saniyelik bir geri sayım başlatacak. Geri sayımın sonlanması halinde ise uygulamayı ekranda otomatik olarak açacak.

Google’ın sunduğu bu yenilik, özellikle de unutkan Android kullanıcılarının işini kolaylaştıracak. İndirilmeye başlanan uygulamanın unutulması halinde ekranda otomatik olarak başlaması uygulamayı kullanıcılara hatırlatacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Google, kullanıcılara indirildikten sonra açılmamış uygulamaları 24 saat hatırlatan bir Play Store özelliğini de kısa süre önce sunmuştu. İki özellik de kullanıcıları indirilen uygulamaya teşvik ediyor. Play Store için indirilen uygulamayı otomatik aç özelliğinin kısa süre içinde herkeste açılacağını belirtmek gerekiyor.

Google, sahte yorum alan işletme hesaplarına yaptırım uygulayacak

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz