Google NotebookLM, YouTube kullanıcılarının seveceği bir özelliğe kavuştu

0
36 Okunma

Google, yapay zekanın ön plana çıkmasıyla birlikte kendi araçlarını tanıttı. Firma şimdi de bu araçlarını kendi çatısı altındaki platformlarında kullanmayı mümkün hale getirip kullanıcılarına en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyor. Bugün ortaya çıkan habere göre Google, kullanıcılarının NotebookLM isimli yapay zeka aracı ile YouTube videolarından metin oluşturmasına yardım edecek. Peki, söz konusu yenilik ne işe yarayacak ve nasıl kullanılır? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Google NotebookLM, YouTube videolarından not  çıkaracak

Google’ın yapay zeka destekli not aracı NotebookLM, yeni bir özellik kazandı. Android Authority tarafından bugün yayınlanan habere göre Google NotebookLM artık YouTube videolarındaki içeriklerin otomatik olarak notunu çıkarıp özetleyebilecek. Söz konusu yeniliğin YouTube üzerinden ders çalışan öğrenciler ve dil öğrenen insanlara destek olması bekleniyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki YouTube’da halihazırda zaten transkript özelliği bulunuyor. Transkript özelliği, videodaki içeriklerin tamamen yazılı bir metin oluşmasını sağlıyor. Fakat bu özellik, içeriği bir bütün olarak özetleme ve notunu çıkarma işlemini gerçekleştiremiyor.

NotebookLM tüm bunlar dışında ayrıca ses kayıtları için de benzer bir işleve sahip olacak. Yapay zeka aracı, ses dosyalarından da videolarda olduğu gibi çalışma kılavuzları oluşturabilecek. Bu sayede kullanıcılar, sesin içindeki belirli içeriklere metinler aracılığıyla çok daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşacak.

NotebookLM’in yeni özelliklerini kullanmak için Google’dan yapay zeka aracına girip herkese açık bir YouTube videosunun veya ses dosyasının URL’sini eklemek gerekiyor. NotebookLM bu videonun metnini otomatik olarak çıkarıyor.

Meta, yapay zeka asistanına ünlülerin seslerini ekledi!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz