Epic Games, Google ve Samsung’a dava açıyor!

0
83 Okunma
epic games dava google samsung

En çok bilinen dijital oyun pazarı platformlarından biri olan Epic Store, bu sefer Google ve Samsung’a dava açıyor. Davanın sebebi kullanıcılar tarafından merak konusu oldu. Epic Games, Google şirketine yasa dışı uygulama mağazası tekeli yürütmesi nedeni ile dört sene önce dava açmıştı. Ayrıca bu davayı geçtiğimiz Aralık ayında kazandı. Peki Epic Games neden şimdi hem Google’a hem de Samsung şirketine dava açıyor? İşte tüm bilinenler haberimizde…

Epic Games rekabete aykırı iş birliği yüzünden dava açıyor!

Geçen yıllarda Apple’a açtığı davalarla hatırlanan Epic Games, bu sefer de Google ve Samsung şirketlerine dava açıyor. Fortnite oyununun geliştiricisi olan Epic Games’in dava sebebi, Samsung’un akıllı telefonlarının 3. parti uygulama mağazalarına izin vermemesi olarak aktarıldı.

epic games store dava google samsung

Epic şirketinin iddialarına göre, Epic kendi mağazasını açmadan bir ay önce Samsung, Auto Blocker isimli özelliğini aktive etti. Bu özellik Samsung marka akıllı telefon kullanan kullanıcıların 3. parti uygulama mağazasına erişimini engelledi. Bu sebeple de Samsung telefonlarda bu uygulama mağazası kullanılamıyor. Epic Games ise buna karşılık olarak artık Samsung telefonlarına indirebilmek için ‘aşırı zahmetli 21 adımlı bir süreç’ gerektiğini bildirdi. Bunun da kullanıcıların indirme oranını düşürdüğünü bildirdi.

Epic CEO’su Tim Sweeney, “Bu şey, tamamen meşru bir amaç olan kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlamak içint asarlanmadı, rekabeti önlemek için tasarlandı.” diyor.

Oyun şirketi, Samsung ve Google şirketlerinin kullanıcı tercihlerini azaltarak, seçenekleri en aza indirgeyerek ve uygulamaları daha ucuz hale getirerek rekabeti engellediğini ve ABD antitröst yasasını ihlal ettiğini belirtti. Samsung, konu ile ilgili açıklamalarda bulunup iddialara karşı çıkacağını söyledi. Google sözcüsü Dan Jackson şunları söyledi, “Bu değersiz bir dava. Android cihaz üreticileri, kullanıcılarını güvende tutmak için kendi adımlarını atmakta özgürdür.”

Oppo Find X8 teknik özellikleri açıklandı! İşte detaylar

Peki siz Epic Games’in açtığı bu dava hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz Samsung markalı akıllı telefonlarınıza Epic Games uygulama mağazasını indirebiliyor musunuz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz