Samsung Galaxy A16 ve Galaxy A16 5G teknik özellikleri belli oldu

0
49 Okunma

Samsung, Galaxy S25 serisinden önce giriş seviyesinde yer alacak Galaxy A16 ve Galaxy A16 5G modelini tanıtmak için hazırlanıyor. Akıllı telefon, giriş seviyesinde yer alan ve uzun süre güncelleme alan ilk modeller olacak. Bu nedenle de Galaxy A16 serisinin tanıtılması birçok kişi tarafından merakla bekleniyor. Tanıtım tarihi yaklaşırken bugün akıllı telefonların teknik özellikleri belli oldu. Peki, Samsung Galaxy A16 ve Galaxy A16 5G modellerinden ne bekliyoruz? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Samsung Galaxy A16 ve Galaxy A16 5G muhtemel teknik özellikleri belli oldu

Samsung, yakın zamanda Galaxy A16 ve Galaxy A16 5G modellerini tanıtacak. İki cihaz, işlemcileri ve 5G bağlantısı dışında aynı özelliklere sahip olacak. Galaxy A16, gücünü 6 nm üretim sürecinden geçen MediaTek Helio G99 işlemcisinden alacak. İşlemci; iki adet 2.2 GHz hızında Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında Cortex-A55 çekirdeklerine sahip.

Samsung Galaxy A16 5G ise gücünü 5 nm fabrikasyon sürecinden geçen Exynos 1330 işlemcisinden alacak. Bu işlemcide iki adet 2.4 GHz hızında Cortex-A78 ve altı adet Cortex-A55 çekirdekleri bulunuyor. İki cihaz, kutudan Android 14 işlemcisiyle çıkacak altı yıl boyunca güncelleme alacak. Bu da telefonun uzun ömürlü olmasını sağlayacak.

Her iki telefon da 6,7 inç büyüklüğünde, 90 Hz yenileme hızında, Full HD+ Süper AMOLED ekranla gelecek. Ekranda 13 Megapiksel özçekim kamerası bulunacak. Arka panelde ise 50 Megapiksel ana, 5 Megapiksel ultra geniş açılı ve 2 Megapiksel makro kamera yer alacak.

5.000 mAh bataryaya sahip cihazlar, 25W da hızlı şarj ile desteklenecek. Depolama bakımından ise 4GB RAM ve 128 GB depolamayla pazara çıkacaklar. Telefonların yan özellikleri arasında ise GPS, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.3, NFC, USB-C Type-C ve Parmak İzi Okuma Teknolojisi bulunuyor. Fakat Samsung Galaxy A16 ve Galaxy A16 5G modellerinin fiyat etiketi ve tasarımıyla ilgili ön bilgi mevcut değil.

Samsung, şarj sorunlarını ortadan kaldırıyor: “Katı hâl bataryalar” geliyor!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz