iPhone 17 Air modelinin sahip olmayacağı özellikler belli oldu

0
27 Okunma
Temsili görsel

Apple, geçtiğimiz ay gerçekleşen Its Glowtime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıttı. Bu seride; iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer aldı. Firma gelecek yıl da iPhone 17 serisini tanıtacak. Fakat bu seride Plus yerine Air modeli olacak. Bugün ortaya çıkan bir habere göre ince tasarımla beklenen ve ilk kez çıkacak iPhone 17 Air hakkında detaylar ortaya çıktı. Peki, 17 Air modelinden ne bekliyoruz? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 17 Air modelinin sahip olmayacağı özellikler belli oldu

Apple, gelecek yıl ilk kez iPhone 17 Air modelini tanıtacak. Bu modelin diğerlerine göre ince tasarımlı ve daha düşük bir sınıfta yer alması bekleniyor. Bugün ortaya çıkan haberlerde söz konusu modelin sahip olmayacağı özellikleri ortaya çıktı.

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre 17 Air, Ultra Geniş Açılı ve Telefoto Kamera’ya sahip olmayacak. Cihaz, bunun yerine sadece bir ana kameraya sahip olacak. Bu kamera da Fusion özelliğine sahip olacak. Bu sayede de iPhone 17 Air, gerçekçi fotoğraflar çekebilecek.

17 Air’i etkileyen bir diğer konu ise işlemci olacak. Akıllı telefon, iPhone 17 serisinin tanıtacağı A19 Pro işlemcisi yerine A19 işlemci ile gelecek. Akıllı telefon bu nedenle de kendi serisinde yer alan modellerden daha düşük performans gösterecek.

17 Air modeli için pil konusunda da bir yükseltme beklenmiyor. Akıllı telefonun hem ince tasarımlı beklenmesinden hem de amiral gemisi sınıfında yer almayacak olmasından kaynaklı daha düşük bir bataryayla gelmesi bekleniyor.

Apple’ın iPhone 17 ve iPhone 17 Air modellerinde de RAM konusunda bir değişim yapmayacağı öngörülüyor. 17 Pro modellerinin 12 GB RAM ile geleceği düşünülürken 17 ve 17 Air modelinin ise 8 GB RAM ile kalacağı belirtildi.

Teknik özellikler dışında tasarım konusunda da 17 Air’in olumsuz etkileneceği beklenenler arasında yer alıyor. iPhone 17 Air modelinin önceki serilerde olduğu gibi yine alüminyum malzeme ile tasarlanması bekleniyor.

iPhone 17’ye yeni bir tasarım ekleniyor! Yeni model iPhone’lara ne oluyor?

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz