iOS kullanıcıları için Gmail AI asistanı geliyor!

0
90 Okunma

Profesyonel amaçlarla kullanılan en geniş platformlardan biri olan Gmail, iOS kullanıcılarının işini son derece kolaylaştıracak o özelliği getiriyor. Bu özellikle beraber artık gelen kutunuzu daha rahat bir şekilde idare edebileceksiniz. Karmakarışık ve çoğu okunmamış o maillere artık veda etme zamanınız geldi. İşte Gmail’in kullanıcıları için getirdiği o yeni özellik…

Gmail, iOS’a yapay zeka asistanı getiriyor!

Google tarafından geliştirilmiş olan Gemini Aı, bazı iOS kullanıcılarına e-postalarını kolayca özetleme ve mesajların ve ekte bulunan dosyaların içindeki bilgilere kolayca ulaşmanın bir yolunu sunuyor. Bu özellik, kullanıcılarına gelen kutularını yönetmelerine yardımcı olacak ve Gemini AI destekli yapay zeka asistanı sunan Gmail Soru-Cevap özelliğini barındıracak.

iOS gmail Gemini AI

iOS platformlarına gelmeden önce bu yılın başlarında Gmail için Gemini AI yan paneli web ve Android cihazlarda tanıtılmıştı ve kullanıcılarının Google Drive ve e-postalarında bulunan bazıları unutulmuş verilerini bulmalarında yardımcı oluyor.

Kullanıcılar yapay zeka destekli Gmail sohbet robotuna gelen kutularının içeriği ile ilgili bilmek istedikleri soruları sorabiliyorlar. Bu özellik yalnızca e-posta gelen kutusu ile sınırlı kalmıyor aynı zamanda bağlı bulunan Google Drive hesapları ile ilgili soruları da cevaplayabiliyor. Örneğin, uzun zaman önce kaybettiğiniz o tanıdığınızın iletişim bilgilerini sorabilirsiniz ve eğer verilerinizin arasında bu bilgiler varsa siz aramadan bu yapay zeka destekli sohbet robotu sizin için açığa çıkartacaktır.

‘Ucuz’ iPhone SE 4 için yeni detaylar: Üç iPhone modelinden özellik alacak!

Web ve Android cihazlarda da yer aldığı gibi, iOS’taki Gmail Soru-Cevap özelliği de yalnızca Google One AI Premium aboneleri, Gemini Business, Enterprise, Education veya Education Premium eklentilerine sahip Google Workspace hesapları tarafından aktif olacak. Google şirketi, özelliğin şu anda bu gruplara sunulduğunu söylüyor fakat herkes için yayınlanmasının birkaç hafta alabileceği bilgisi veriliyor.

Peki siz Google Gmail’in iOS kullanıcıları için getirdiği bu yapay zeka destekli Gmail sohbet robotu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu özellik size ulaştığında kullanmayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz