WordPress çalışanlarına ayrılmaları için para ödüyor!

0
77 Okunma
WordPress CEO çalışanlar

WordPress kurucu ortağı, çalışanlarına kendisi ile aynı fikirde olmadıkları halde şirketten ayrılmaları için para ödüyor. Automattic şirketinin CEO’su Matt Mullenweg, WP Engine’e karşı olan mücadelesini desteklemeyen çalışanlarına ayrılmaları için para teklif etti. Peki ne kadar para teklif etti? İşte detaylar…

Şirketten ayrılmaları için 30 bin dolar teklif etti!

WordPress, açık kaynaklı ve ücretsiz bir teknolojidir ve internetteki sitelerin %40’lık bir bölümüne altyapı sağlar. Web siteleri kendi WordPress örneklerini kullanabilir veya kullanıcılara tak-çalıştır çözümü üreten Automattic veya WP Engine gibi çözüm sağlayıcıları kullanabilir.

WordPress WP Engine çatışma istifa

WordPress ve ticari hizmetlerinden sorumlu olan Automattic, Mullenweg’in üçüncü taraf barındırma hizmetini WordPress topluluğu açısından ‘kanser’ olarak nitelendirmesi ve WordPress’e erişiminin yasaklanmasının ardından WP Engine ile bir anlaşmazlığa düştü. Bu sebep dolayısı ile Automattic CEO’su Matt Mullenweg, çalışanlarına, WP Engine’e karşı mücadelesini kabul etmemeleri halinde şirketten ayrılmaları için 30 bin dolar veya altı aylık maaş teklif etti. Geçtiğimiz Perşembe gecesi yapılan bir güncellemede Mullenweg, şirketin yüzde 8.4’ünü oluşturan 159 kişinin teklifi kabul ettiğini söyledi.

CEO Mullenweg, WP Engine’in WordPress ticari markasını ihlal ettiğini iddia etti ve şirketi açık kaynak projesine geri dönmediği için eleştirdi. Çarşamba günü, özel sermaye şirketi Silver Lake’e ait olan WP Engine, Mullenweg ve Automattic’i gaspla suçlayan bir dava açtı. Automattic davayı ‘temellendirilmemiş’ olarak nitelendirdi.

iOS kullanıcıları için Gmail AI asistanı geliyor!

Mullenweg, şöyle yazdı: “Silver Lake ve WP Engine’in bana ve Automattic’e yönelik saldırıları sahte olsa da etkili oldu. Automattic meslektaşlarımın önemli bir bölümünün benimle ve eylemlerimizle aynı fikirde olmadığı açıkça ortaya çıktı.” Ayrıca CEO, çalışanlarına şirketten ayrılmak isteyip istemediklerine karar vermeleri için 3 Ekim’e kadar süre vermişti. Ayrılan çalışanların da yeniden işe alınamayacağını belirtti. Mullenweg, istifaların yüzde 79.2’sinin ekosistem bölümünden çıktığını söyledi. Ayrıca şöyle yazdı: “Bir hafta boyunca duygusal açıdan inişli çıkışlı bir dönemdi. Ancak şimdi kendimi çok daha hafif hissediyorum. Teklifi kabul eden herkese minnettarım ve müteşekkirim ve kalmak için 126 milyon doları reddedenlerle çalışmaktan daha da heyecanlıyım.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz