Gerçekçi videolar üreten yapay zeka aracı Meta Movie Gen tanıtıldı!

0
102 Okunma

OpenAI’ın ChatGPT’yi yaratmasının ardından birçok teknoloji şirketi farklı alanlarda kendi yapay zeka aracını üretmeye başladı. Bu şirketlerin arasına en son ise Meta katıldı. Teknoloji devi şirket, sınırsız video oluşturacak Movie Gen isimli yapay zeka aracını sundu. Peki, Meta çatısı altında yer alan Movie Gen nasıl çalışıyor ve neler yapıyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Meta Movie Gen, 16 saniyelik videolar üretebiliyor

Meta, bugün Movie Gen isimli yeni nesil yapay zeka aracını duyurdu. Movie Gen, gerçekçi videolar ve ses kayıtları oluşturabiliyor ayrıca mevcut videoları da düzenleyebilme özelliğine de sahip. Yapay zeka aracı, kullancılarının yazdığı metinleri esas alarak görüntüye ve sese dönüştürüyor.

Kullanıcılar, yeni tanıtılan bu yapay zeka aracıyla hem sıfırdan video yaratabilecek hem de mevcut videolarını paylaşmadan önce düzenleyebilecek. OpenAI ve ElevenLabs gibi büyük yapay zeka şirketlerine rakip olması için geliştirilen Movie Gen, şimdilik en fazla 16 saniyelik videolar üretebiliyor. İlerleyen zamanlarda bu sürenin uzayacağı tahmin ediliyor.

Meta tarafından belirtilene göre Movie Gen, içerik üreticilerle doğrudan iş birliği yapacak. Firma, yeni yapay zeka aracını kendi sosyal medya platformlarına entegre edecek. Facebook, Instagram ve WhatsApp kullanıcıları, Movie Gen sayesinde yapay zeka destekli videolar paylaşabilecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Meta’nın Movie Gen isimli yapay zeka aracını OpenAI’ın Sora’yı tanıtmasından sonra geliştirdiği düşünülüyor. Sora da Movie Gen gibi metinler üzerinden gerçekçi ve hayal gücü yüksek videolar üretebiliyor.

Yeni tanıtılan yapay zeka aracının Facebook ya da Instagram üzerinden giriş yaparak kullanıldığını ve şimdilik Türkiye’de kullanımda olmadığını da belirtmek gerekiyor.

Meta, yapay zeka asistanına ünlülerin seslerini ekledi!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz