Google Arama’dan dolandırıcıların önüne geçecek yenilik

0
76 Okunma

Dijitalleşen dünyada dolandırıcılar da tehlike arz etmeye başladı. Sahte web siteleri ve bağlantılar üzerinden insanları dolandırmak isteyen birçok kişi dijital dünyada yer alıyor. Google da bu durumun önüne geçmek için kendi bünyesinde “Doğrulama Rozeti” özelliğini geliştirdi. Söz konusu yenilik, kullanıcıların yanlış web siteleri üzerinden alışveriş yapmasını engelleyecek.

Google Arama için Doğrulama Rozeti, dolandırıcıların önüne geçecek

Google tarafından önlemler alınsa da dolandırıcılar, sahte web siteleri üzerinden tehlike saçmaya devam ediyor. Google Arama da bunu engellemek için Doğrulama Rozeti özelliği üzerinde çalışmaya başladı.

Google’ın Doğrulama Rozeti özelliği sayesinde doğrulanmış URL’leye sahip web sitelerinde mavi onay işareti bulunacak. Mavi onay işareti, sitenin doğrulanmış URL’ye sahip olduğunu gösterecek.

Söz konusu özellik şu anda Amazon, Apple, Epic Games, HP, Meta ve Microsoft gibi büyük şirketlerin web sitelerinde çalışıyor. Fakat bu özellik henüz yeni olduğu için herkes tarafından görüntülenemiyor ve kullanılamıyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Doğrulama Rozeti özelliği, web sitelerin sadece doğrulanmış olduğunu onaylayacak. Web sitelerinin veya işletmelerin güvenilirliğini garanti etmeyecek. Bu nedenle de Google kullanıcılarının Doğrulama Rozeti’ne sahip bir siteden alışveriş ya da başka bir işlem yapması kendi sorumluluklarında olacak.

Epic Games, Google ve Samsung’a dava açıyor!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz