Discord, Rusya’da yasaklandı!

0
144 Okunma
discord rusya kapatıldı

Rusya’nın dijital ortamlardaki iletişimi düzenleyici kurumu, Rus yasalarının ihlal edildiğini öne sürerek anlık mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşme platformu olan Discord’u kapatma kararı aldı. Peki Discord hangi yasaları ihlal etti ve tekrar açılacak mı? İşte haberin detayları…

Putin, Discord ‘u Rusya’da yasakladı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin iletişim düzenleyici kurumu, son zamanlarda oldukça popüler hale gelen özellikle yayıncıların ve oyuncuların gözdesi olan popüler haberleşme platformu Discord’u ülke yasalarını ihlal ettiği gerekçesi ile engelleyerek harekete geçti. ABD’de 2015 yılında kurulan ve oyuncuların daha kaliteli iletişim kurmasını sağlayan Discord’un kapatılması duyurusu Salı günü TASS haber ajansı tarafından yayınlandı.

Discord yasak Rusya Türkiye

Yayınlanan rapora göre ülke tarafından alınan Discord’u engelleme kararı, Rusya’nın internet düzenlemelerine ve oluşturduğu yasal çerçevenin dışına çıkması sebebi ile verildiği bildiriliyor. Rusya ise bu engel konusunda oldukça katı bir izlenim bırakıyor.

Discord, Rusya’da kapatılması hakkında henüz bir yorum veya durum güncellemesi yapmamış olsa da bu gelişme, teknoloji şirketleri ve hükümet düzenlemeleri etrafında, özellikle de veri gizliliği ve ifade özgürlüğü ile ilgili devam eden küresel tartışmalara yol açıyor. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Discord mesajlaşma programına erişim söz konusu programın terörist ve aşırılık yanlısı amaçlarla kullanılması, vatandaşların bu amaçlar için işe alınması, uyuşturucu satışı, yasadışı bilgilerin servis edilmesi sebepleriyle bağlantılı olarak bu amaçlarla kullanılmasını önlemek için yerine getirilmesi gereken Rus mevzuatının gerekliliklerinin ihlali nedeniyle kısıtlanmıştır.”

iPhone 17 Air için neler bekliyoruz? İşte tüm bilinenler

Roskomnadzor, daha önce Discord yönetiminde bulunan 947 adet yasa dışı olarak bilinen materyalin kaldırılması için talep göndermişti.

Peki siz Discord’un Rusya’da kapatılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz