Discord Türkiye’de kapatıldı! İşte nedeni

0
172 Okunma

Türkiye’de son günlerde artan kadın cinayetleri ve sanal zorbalıktan sonra Discord ve Telegram için erişim engeli getirileceği konuşuluyordu. Dün gece yapılan değişiklikle birlikte Discord, Türkiye ‘de erişime kapatıldı. Dijital medya platformunun kapatılma nedeni bugün Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıklandı. Peki, Discord neden kapatıldı? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Discord, verileri paylaşmadığı için Türkiye ‘de kapatıldı

Türkiye’de meydana gelen kadın cinayetleri ve sanal zorbalıkların Discord ve Telegram kullanıcılarının çevresinde şekillendiği ortaya çıktı. Türkiye ise bu konuda gerekli kişilere işlem yapmak için Discord’un Türkiye ile veri paylaşmasını talep etti.

Discord ise bu talepe olumsuz yanıt verdi. Kullanıcı verilerini Türkiye ile paylaşmayacaklarını açıkladı. Bu anlamda ilgili platformların veri paylaşımı yapması durumunda erişim engeli getirilmeyeceği belirtilirken gece 01.00 sularında Discord Türkiye için resmen kapatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuyu şeffaflıkla yürüteceklerini belirtirken Discord’un engellenme nedeninin dijital platformun talep edilen verileri kendileriyle paylaşmayı kabul etmemesi olduğunu dile getirdi. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla ilgili şu sözleri de açıkladı:

“Discord’u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var. 1 hafta önce kapatsaydık bu memnuniyet muhtemelen olmayacaktı. Discord’a erişim engellendi. Burası tamamen kapalı sistem.”

“Güvenlik birimlerimiz oradaki sorgulamayı yapamıyor maalesef. Discord, kendi bilgilerinin IP adresleri, içerikler dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de erişim engeli getirdik.”

Discord, Rusya’da yasaklandı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında devam edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz