Oppo Find X8, akıllı telefon kullanıcılarının önemli bir sorununu çözecek

0
95 Okunma

Oppo, yeni amiral gemisi modeli Find X8 modelini tanıtmak için hazırlanıyor. Akıllı telefon, 24 Ekim tarihinde tanıtılacak. Fakat tanıtım henüz gerçekleşmeden Oppo Find serisi Başkanı Zhou Yibao, Find X8 ile ilgili ön bilgiler paylaşmaya başladı. Bugün ortaya çıkan habere göre Oppo Find X8, göz yorgunluğu için yenilikçi ekran özelliklerine sahip olacak.

Oppo Find X8, ekran özellikleri sayesinde göz yorgunluğu sorununu azaltacak

Akıllı telefonlar birçok insanın hayatını kolaylaştırıyor. Fakat uzun süreli ve devamlı kullanım, hem göz hem beyin hem de kaslara zarar veriyor. Oppo da bu sorunlardan en az birini azaltmak için yeni tanıtacağı amiral gemisinde yenilikçi ekran tasarımını tercih ettiğini açıkladı.

Oppo Find serisi Başkanı Zhou Yibao tarafından yapılan açıklamaya göre Find X8, ışıktan etkilenmeyen göz koruması teknolojisine sahip olacak. Bu teknoloji, kullanıcılarının gözlerini koruyarak yorgunluğunu önemli ölçüde azaltacak.

Ayrıca amiral gemisinde PWM sinyali da artacak. PWM sinyalinin artması ise ekranın parlaklık genişliklerinin azalmasını sağlayacak. Parlaklığın azalması, kullanıcıların mavi ışıktan etkilenmesini en aza indirecek. Oppo Find X8 tüm bu yeni ekran özellikleri sayesinde kullanıcılarının göz yorgunluğunu, önceki modele göre yüzde 75 azaltacak.

Akıllı telefonun söz konusu özelliklerinin kullanım deneyimini büyük ölçüde iyileştireceği öngörülüyor. Cihazın ayrıca 7 mm’den daha ince ve 200 gramdan daha hafif olduğu da önceki yapılan açıklamalarda belirtilmişti. Bu ince ve hafif tasarımın kullanıcılara fiziksel kullanım konusunda da kolaylık sağlayacağını söylemek mümkün.

Tüm bunlar dışında Oppo Find X8’in bir Kamera Kontrol Tuşu’na da sahip olacak. İlk kez iPhone 16 serisiyle gelen bu tuş, kullanıcıların hızlı ve kolay bir şekilde çekim yapmasını sağlıyor. Kamera Kontrol Tuşu, Find X8 serisinde yeni bir isme sahip olabilir fakat fonksiyon bakımından iPhone 16 serisinin tuşuyla aynı olacaktır.

Öte yandan Find X8, birçok yeni model telefon gibi bir Dinamik Ada’ya da sahip olacak. İlk kez iPhone 14 serisinde yer alan Dinamik Ada, birçok Android modelinde de halihazırda bulunuyor.

Oppo K12 Plus teknik özellikleri ve tasarımı ortaya çıktı

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz