Tesla Robovan tanıtıldı! Büyükşehirlerin trafiğini rahatlatacak

0
77 Okunma

Elon Musk’ın sahip olduğu otonom araç şirketi Tesla, dün gece We Robot etkinliğini gerçekleştirdi. We Robot etkinliğinde Tesla Cybercab, Tesla Robovan ve Tesla Optimus robotlar tanıtıldı. Tesla Robovan tanıtılması beklenen bir araç değildi. Bu nedenle de herkes için sürpriz oldu. Peki, Robovan özellikleri neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Tesla Robovan, büyük şehirlerin taşımacılığında rol oynayacak

Elon Musk dün akşam gerçekleşen We Robot etkinliğinde sürpriz bir şekilde Robovan adlı aracını tanıttı. İçinde 20 yolcuya kadar taşıyacak Robovan, düşük yakıt tüketimi özelliğine sahip.

Bu sayede de cihazın taşıma konusunda uygun fiyatlı olacağı ve büyük şehirlerde minibüs görevi görerek trafiği rahatlatacağı öngörülüyor. Yapılan tahminlere göre Robovan’ın mil başına sadece 5 ila 10 cent gibi düşük bir maliyeti olacak.

Elon Musk, Robovan’ın tasarımı konusunda da diğer otonom araçlarından sıra dışı bir tasarıma gitti. Tesla Robovon, dışardan diğer araçlarda görmeye alışık olmadığımız uzay tasarımına sahip. İçerden ise sade ve geniş oturma alanlarıyla ön plana çıkıyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Elon Musk, Tesla Robovan’ın henüz üretim tarihiyle ilgili ön bilgi açıklamadı. Bu nedenle de otonom aracın ne zaman piyasa sürüleceği ve fiyat etiketinin ne kadar olacağı henüz belli değil.

Tesla robotaksi Cybercab tanıtıldı! Pedalı ve direksiyonu yok

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz