Apple’ın yeni yapay zeka özelliği, ayrılık acısını hafifletti

0
45 Okunma

Apple, 28 Ekim tarihinde yapay zeka destekli iOS 18.1 güncellemesini sunacak. Kısa süre önce yayınlanan iOS 18.1 beta 6, bazı iPhone kullanıcıları için dikkat çekici yenilikler içeriyor. iOS 18 yenilikleri arasında Mesaj Özetleme gibi özellikler var. Bugün ortaya çıkan bir paylaşıma göre iOS 18.1 beta 6 güncellemesinde yer alan Mesaj Özetleme özelliği, bir iPhone kullanıcısının ayrılık mesajını hafifletti.

Yapay zeka destekli iOS 18 özelliği, ayrılık mesajını hafifletti

iOS 18, Apple Intelligence desteği sayesinde yapay zeka destekli birçok özellik sunacak. Yapay zeka destekli Apple Intelligence özelliği son olarak iOS 18.1 beta 6 güncellemesini yükleyen bir iPhone kullanıcısının ayrılık mesajında kendini gösterdi.

@spreen_co adlı bir X kullanıcısı, hesabından yaptığı paylaşımda kendisine gelen uzun ayrılık mesajınının otomatik olarak özetlendiğini paylaştı. Yapılan paylaşıma göre yapay zekanın özetlediği metinde yalnızca “Artık ilişkisi yok, dairedeki eşyalarını istiyor.” iletisi yer alıyor.

Nick Spreen, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda “Bir Apple Intelligence ayrılık metninin özetinin nasıl göründüğünü merak edenlere” başlığını attı ve ardından da bu paylaşımın gerçek olduğunu belirtti.

Yapay zekanın mesajı net bir şekilde özetlemesinin ayrılık acısını büyük ölçüde hafiflettiği düşünülüyor. Çünkü bu mesajın verdiği net ifade ile uzun bir mesajın verdiği duygusal hissin aynı olması tabii ki imkansız.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki bu mesaj özetleme özelliğinin yoğun iş temposu olan kişiler için işlevsel olması bekleniyor. Önemli bir iş mesajının özeti ile yetinmek istemeyen kullanıcılar ise iletileri sohbet kutusundan açıp okuyabilecekler.

Apple Intelligence ile iOS 18.1’de özetler ve akıllı yanıtlarla tanışın!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz