YouTube, Shorts için iki yeni özellik üzerinde çalışıyor

0
31 Okunma

Google çatısı altında yer alan YouTube, Shorts konsepti ile TikTok ve Instagram’a uzun süredir meydan okuyor. Video paylaşım platformu şimdi de Shorts’u en iyi hale getirmek için bazı yenilikler üzerinde çalışıyor. Peki, YouTube Shorts için yeni özellikler neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

YouTube Shorts için Kaydet seçeneği geliyor

Birçok kullanıcı, YouTube Shorts içeriklerinde yemek tarifleri, nasıl yapılır videoları ve pratik ipuçları paylaşıyor. Fakat videoları kaydırırken işe yarayacak bir içerik de bazen kayboluyor. YouTube da bu sorunu çözmek için Instagram’da da olduğu gibi Shorts videolarına “Kaydet” seçeneğini eklemek için çalışıyor.

YouTube Shorts için test edilen Kaydet seçeneği, diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi çalışacak. YouTube kullanıcıları, sonradan izlemek istedikleri videoları kaydederek istedikleri içeriklere tekrar açıp bakabilecekler.

Video paylaşım platformu bunun dışında ayrıca Dislike yani Beğenmeme butonunun da yerini değiştirecek. Beğenmeme butonu, Shorts videosunun üç noktalı simgesine tıklayınca çıkacak yani ön planda olmayacak.

Öte yandan hatırlatmak gerekiyor ki Shorts’un üç noktalı menüsünde bir de “İlgilenmiyorum” seçeneği yer alıyor. Kullanıcılar, Beğenmedim seçeneği ile videolara tepki verirken İlgilenmiyorum seçeneğiyle de algoritmasını yöneterek içerik tercihlerini seçecek.

YouTube, gündeme gelen iddiaları reddeti

Siz okuyucularımız bu onu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz