Elon Musk üzgün! Tesla hisseleri düştü

0
33 Okunma

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde We Robot etkinliğini gerçekleştirdi. İş insanı bu etkinlikte Tesla Cybercab, Tesla Robovan ve Tesla Optimus robotları tanıttı. Tanıtılan ürünler büyük ilgi görse de uzun süredir beklenen Tesla Cybercab’ın üretim tarihi için birkaç yıl sonrası işaret edildi. Bu durum ise büyük bir hayal kırıklığına neden oldu ve Tesla hisseleri düşüşe geçti.

Tesla Cybercab, hisselerin düşmesine neden oldu

Elon Musk, We Robot etkinliğinde Tesla Cybercab, Tesla Robovan ve Tesla Optimus robotları tanıttı. Fakat bu etkinlikte tanıtılan tüm ürünlerin yıllar sonra pazar gireceği açıklandı.

Tanıtılan ürünler, teknoloji dünyasında dikkat çekse de piyasa sürülmesine henüz uzun bir süre olduğu için Tesla hisseleri hızla düşüşe geçti. Hisseler bir günde yüzde 9 oranında düştü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Deepwater Management yatırım şirketinin ortağı Gene Munster, hisselerin düşmesinin ardından şu sözleri dile getirdi:

“Cybercab’ın pazara çıkması hala iki kadar uzakta görünüyor. Kademeli yatırımcının fırsata fazla ağırlık vermesi için çok uzun bir zaman gerekiyor. Cybercab zamanlaması mevcut yatırımcıların beklemesini gerektiriyor.”

Öte yandan Tesla sahibi Elon Musk tarafından herhangi bir açıklama gelmedi. İş insanının yakın zamanda yeni bir araç tanıtması ve piyasaya sürmesi de beklenmiyor. Bu nedenle de Tesla hisselerinin geleceği şimdilik merak konusu.

Tesla Optimus robotlar tanıtıldı: Bebeğinizi emanet eder misiniz?

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz