Akıllı telefon pazarının lideri belli oldu! Sonuç şaşırtmadı

0
65 Okunma

Akıllı telefon pazarındaki rekabet her geçen yıl büyüyerek devam ediyor. Canalys isimli araştırma şirketi, 2024 yılının 3. çeyreği için akıllı telefon pazarının liderini açıkladı. Teknoloji şirketlerinden iki dev akıllı telefon pazarında beraberliği paylaştı. Fakat Canalys yalnızca bir şirketi lider ilan etti. Peki, 2024 yılında akıllı telefon satışlarında hangi şirket kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Akıllı telefon pazarının lideri Samsung oldu

Canalys, 2024 yılının 3. çeyreği için akıllı telefon pazarının liderini açıkladı. Listede hem Apple hem de Samsung yüzde 18’lik payla liderliği paylaştı. Fakat Canalys, Apple’ın iPhone 16 serisini kısa süre önce tanıttığı için liderliği Samsung’a verdi. Yani 2024 yılının 3. çeyreğinde akıllı telefon pazarının asıl lideri, Samsung oldu.

Samsung ve Apple’ın yüzde 18’lik payına yaklaşan üçüncü şirket, Xiaomi oldu. Xiaomi 2024 yılının 3. çeyreğinde yüzde 14 payla üçüncü sırada yer aldı. Ardından ise yüzde 9’luk payla Oppo ve Vivo geldi. Diğer şirketler ise yüzde 32’lik bir payı paylaştı.

Canalys analisti Runar Bjorhovde, “Apple, bugüne kadarki en yüksek üçüncü çeyrek hacmine ulaştı ve küresel akıllı telefon pazarına liderlik etmeye hiç bu kadar yakın olmamıştı” dedi.

Apple’ın yapay zeka destekli iPhone 16 serisini tanıtmasının ardından 2024 yılının 4. çeyrekte akıllı telefon pazarının lideri olması bekleniyor. Firma, Apple Intelligence destekli iOS 18 güncellemesi sayesinde mevcut iPhone özelliklerine ilk kez yapay zeka ekleyecek.

En hızlı Apple mobil cihazlar belli oldu!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz