Apple, uygun fiyatlı iPhone üretmek zorunda kalabilir! İşte nedeni

0
74 Okunma

Apple, geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Its Glowtime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıttı. Yeni seride; iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer aldı. Akıllı telefonlar, Apple Intelligence destekli yapay zeka özelliklerine sahip olacak. Fakat Yatırım Bankası Morgan Stanley tarafından yapılan açıklamaya göre Apple’ın Apple Intelligence destekli iPhone SE 4 üretmesi gerekiyor.

Apple, yapay zeka destekli iPhone SE 4 ihtiyacı duyabilir

Apple, geçtiğimiz ay iPhone 16 serisini tanıttı. Bu seride iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer aldı. Klasik modeller için istenilen satış hedefleri gerçekleşmedi. Fakat Pro modeller için başarılı sayılan bir satış performansı gerçekleştirdi.

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinin alıcısı, cihazları yüksek fiyatlı buldu. Üst kesime hitap eden iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max ise alıcısına ulaştı. Bu nedenle de pazardaki her kesimden alıcı, yapay zeka destekli Apple Intelligence özelliklerine ulaşamayacak.

Yatırım Bankası Morgan Stanley ise bu nedenle Apple’ın Apple Intelligence destekli bir iPhone SE 4 üretmesi gerektiğini belirtiyor. Stanley tarafından belirtilene göre uygun fiyatlı ve yapay zeka destekli bir iPhone, iPhone 16 serisinden daha popüler hale gelecek. Bu sayede de iPhone SE 4 satış hedeflerinin üzerine çıkacak.

Apple da iPhone 16 serisinde istediği hedeflere ulaşamazsa iPhone SE 4 modelinde Apple Intelligence desteği eklemek zorunda kalabilir. iPhone SE 4 ile ilgili birçok sızıntı çıksa da henüz yapay zeka desteği alacağına dair somut bir bilgi yok. Fakat akıllı telefonun Apple Intelligence desteği alması zaten bekleniyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki analistler, Apple’ın daha önce 15 milyon iPhone SE 4 üretip satacağını tahmin etmişti. Ancak şimdi 15 milyon ile 20 milyon arasında bir tahminde bulunuyor. Tanıtım tarihi henüz belli olmasa da iPhone SE 4 modelinin ilkbaharda tanıtılması bekleniyor.

iPhone SE 4 için ne bekliyoruz? İşte tüm bilinenler

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz