Instagram’ın yeni özelliği, yılların sorununu çözecek

0
94 Okunma

Instagram, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu konumunda yer alıyor. Kullanıcılar, birbirlerini takip edip paylaşımlarını Instagram üzerinden görüyor. Fakat dijital dünya dışında kullanıcılarının birbirlerinin hesaplarını bulmaları bazen hiç de kolay olmuyor. Çünkü bazı kullanıcılar, kullanıcı adlarına yabancı sözcükler ya da karışık noktalama işaretleri ekliyor. Instagram da bu sorunu çözmek için “Profil Kartları” özelliğini duyurdu. Peki, söz konusu yeniliğin detayları neler? Habere hep birlikte göz atalım.

Instagram, Profil Kartları özelliğini kullanıma sundu

Sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların birbirlerinin hesabını kolayca bulup takipleşebileceği “Profil Kartları” özelliğini duyurdu. Söz konusu özellik, uzun süredir içerik üreticilerinin hesaplarında test ediliyordu. Fakat test sürecinin bitmesiyle artık her kullanıcı için açılmaya başladı.

Profil Kartları özelliği, Instagram profil bilgilerini içeren “dijital bir kartvizit” görevi görüyor. İki yönlü kartın ön yüzünde profil fotoğrafı, biyografi bilgileri ve çalınan müzikler yer alıyor.

Arka tarafında ise hesaba ulaşılmayı sağlayan bir QR kod bulunuyor. Instgaram, QR kod sayesinde kullanıcıların birbirlerini kolayca bulup takipleşmesini istiyor. Kullanıcılar ayrıca QR kodun arkasına fotoğraf ekleyip kişiselleştirme imkanına da sahip.

Meta tarafından belirtilene göre Instagram, bu özelliği Z kuşağı kullanıcılarının bir tür özgeçmiş olarak kullanması için geliştirdi. Firma, kullanıcıların Profil Kartları özelliğini potansiyel iş birlikçileriyle veya markalarla hızlı ve kolay bir şekilde paylaşabileceğini de söylüyor.

Instagram’ın yeni özelliği herkesi içerik üreticisi yapacak

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz