YouTube, sevilen özelliğini herkes için açtı

0
70 Okunma

Google çatısı altında yer alan YouTube, kullanıcı deneyimini iyileştirecek birçok yeni özelliğini duyurdu. Kullanıcılar, yeni özellikler sayesinde video paylaşım platformunda daha fazla kontrol sahibi olacak. YouTube bünyesine eklenen yenilikler arasında Uyku Zamanlayıcısı gibi sadece Premium sisteminde yer alan özellikler de bulunuyor. Peki, YouTube’un yeni özellikleri neler ve ne işe yarıyorlar? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

YouTube, Uyku Zamanlayıcısı özelliğini herkese açtı

YouTube, bugün yaptığı duyuruyla kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak yeni özellikler geliştirdiğini açıkladı. YouTube Premium sisteminde bulunan “Uyku Zamanlayıcısı” özelliğini tüm kullanıcılar için genişletiyor. YouTube kullanıcıları artık videoları 10, 15, 20, 30 veya 45 dakika sonra durdurulacak şekilde ayarlayacak. Bu sayede video izleyerek uyuma alışkanlığına sahip kullanıcıların uykudan uyanıp videoyu kapatmasına gerek kalmayacak.

Video paylaşım platformu, kullanıcıların detaylı videoları daha iyi izleyip anlamaları için oynatma hızını 0,05 oranında değiştirmesine izin verecek. Videoların oynatım hızı önceden sadece 0,25 oranında artıp yavaşlıyordu.

YouTube ayrıca iOS kullanıcıları için de uzun süredir beklenen “Mini Oynatıcı” özelliğini duyurdu. iOS kullanıcıları artık videoyu küçük hale getirerek YouTube içerisinde gezinebilecek. Mini video, kullanıcılar tarafından yeniden boyutlandırılabilecek ve yeri değiştirilebilecek.

Tüm bunlar dışında YouTube ve YouTube Music’in mobil uygulamalarında sınırlı sayıda kullanıcıya özel rozetler verilecek. Bu rozetler, belirli kriterleri karşılayan kullanıcılara özel bir ayrıcalık sunacak. Örneğin bir kanalın ilk ücretli abonesi olmak ya da testler doğru şekilde tamamlayan ilk kişi olmak gibi rozetler verilecek.

YouTube, Android uygulamasının arayüz tasarımını “karmaşık” yaptı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce YouTube’un yeni özellikleri, kullanıcı deneyimini iyileştirecek mi? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz